Oldalmegjelenítések:

2011. március 26., szombat

Rántott tojás

Mint minden nap, ma is azon elmélkedtem, mit lenne kedvem enni. Így, hogy a párom nincs itthon, még nehezebb kitalálnom valami ebédet.
Lapozgattam a receptgyűjteményemben és ráakadtam a rántott tojásra. Gyorsan kiszaladtam a kertbe, megnéztem, a sóska van-e már akkora, hogy egy kis főzeléket készíthetnék belőle. Sajnos, még nem nőtt meg eléggé. Illetve a múltkor, amikor itt voltak az unokáim, "lelegeltük" a friss sóskaleveleket. Nagyon szeretik nyersen:)
Mindegy, a rántott tojás marad, legfeljebb egy kis burgonyapürét készítek mellé, meg uborkasalátát.

Hozzávalók:
(két személyre)

4 egész tojás
kevés étolaj
zsemlemorzsa

Elkészítése:

Egy hideg serpenyőbe annyi olajat öntünk, ami éppen ellepi az alját. Szórunk bele bőven zsemlemorzsát, majd beleütjük szépen egymás mellé a tojásokat. Megsózzuk, majd a tojások tetejére is zsemlemorzsát szórunk. Kis lángra tesszük, lassan sütjük. Amikor látjuk, hogy az alja szép piros, szétválasztjuk a tojásokat annyi db-ra, amennyit beleütöttünk. Lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik felét is addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

Főzelékekhez feltétnek kitűnő.



1 db rántott tojás szénhidráttartalma: 14,6 gramm

10 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Kipróbáltam a rántott tojásodat. Főzelékhez tényleg nagyon jó.

Roza írta...

Nagyon örülök, hogy Neked is tetszett:))

Bianka írta...

Izgalmas, valóban

Marika írta...

Szia!Nagyon jól hangzik ez a tojás, ki fogom próbálni!
Nagyon tetszik a blogod! Sok sikert a továbbiakban !
Üdv
Marika

Roza írta...

Bianka, örülök, hogy meglátogattál.

Marika, köszönöm a blogomat ért dícséretet, ámbár, ez még nagyon kezdetleges állapotában van... Viszont nagy örömmel vagyok vele, úgyhogy biztosan alakul.

Seafalcon írta...

Ez elképesztő! Kár, hogy víznapom van...
De holnap a fehérjenapon ezt készítem!!!

Roza írta...

Seafalcon, csak ajánlani tudom:) Váljék egészségedre!

Nelli írta...

De jó recept!Még sohasem hallottam!:-)Én is el fogom készíteni.

Nelli írta...

Még egy kérdés!Amikor már minden benne van a serpenyőben akkor kell csak alágyújtani ugye?Jól értem?

Roza írta...

Nelli, igen még hidegen kerüljön minden a serpenyőbe és lassú lángon legyen sütve.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...