2011. március 27., vasárnap

Váratlan vendég krém

Ma itt ebédelnek a fiaim, az unokáim és a kismenyem.
A menü a tyúkhúsleves lesz májgaluskával, csirkepörkölt nokedlivel és friss salátával, rántott szelet sült burgonyával, tartárral. Desszertnek pedig elkészítettem régi kedvencünket, a váratlan vendég krémet. Még Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem a receptet, kb. a 80-as évek elején:))
Ez a krém egyike volt annak idején az első desszertjeimnek, mert ha nem égettem le, nem lehetett elrontani és nagyon szerette a családom:)

Hozzávalók:


1 liter tej,
10 dkg búzadara,
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
pici só

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük, a fehérjét a cukor másik felével jó kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Mikor kellően besűrűsödött, még forrón hozzákeverjük a tojássárgákat és a felvert tojáshabot is. Szépen feldagad.
Öntsük üvegtálkákba, fagylaltos kelyhekbe és díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, öntettel, gyümölccsel, esetleg lekvárral, ízlés szerint.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Nagyon hamar elkészül.



1,5 dl szénhidráttartalma: 34,25 gramm
1 dl szénhidráttartalma: 27,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...