Ma itt ebédelnek a fiaim, az unokáim és a kismenyem.
A menü a tyúkhúsleves lesz májgaluskával, csirkepörkölt nokedlivel és friss salátával, rántott szelet sült burgonyával, tartárral. Desszertnek pedig elkészítettem régi kedvencünket, a váratlan vendég krémet. Még Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem a receptet, kb. a 80-as évek elején:))
Ez a krém egyike volt annak idején az első desszertjeimnek, mert ha nem égettem le, nem lehetett elrontani és nagyon szerette a családom:)
Hozzávalók:
1 liter tej,
10 dkg búzadara,
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
pici só
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük, a fehérjét a cukor másik felével jó kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Mikor kellően besűrűsödött, még forrón hozzákeverjük a tojássárgákat és a felvert tojáshabot is. Szépen feldagad.
Öntsük üvegtálkákba, fagylaltos kelyhekbe és díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, öntettel, gyümölccsel, esetleg lekvárral, ízlés szerint.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Nagyon hamar elkészül.
Hozzávalók:
1 liter tej,
10 dkg búzadara,
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
pici só
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük, a fehérjét a cukor másik felével jó kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Mikor kellően besűrűsödött, még forrón hozzákeverjük a tojássárgákat és a felvert tojáshabot is. Szépen feldagad.
Öntsük üvegtálkákba, fagylaltos kelyhekbe és díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, öntettel, gyümölccsel, esetleg lekvárral, ízlés szerint.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Nagyon hamar elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése