2011. április 26., kedd

Burgonya krémleves zöldséggel

 Burgonya krémlevest általában akkor készítek, ha marad burgonyapüré. Most is így volt. 

Hozzávalók:

kb. egy adag maradék burgonyapüré
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
petrezselyemzöld
kis fej reszelt vöröshagyma
2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A gyökérzöldségeket megtisztítottam, karikára vágtam és az étolajon lepirítottam. Hozzákevertem a reszelt vöröshagymát. A maradék burgonyapürét mikróban kicsit felmelegítettem, majd fél liter forró vízzel simára kevertem  és a zöldségekre öntöttem. Felöntöttem még 1 liternyi forró vízzel, sóztam és lassú tűzön addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak.
Tejföllel és ecettel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...