2011. április 1., péntek

Hargittai rakott palacsinta

Ezt a receptet valamikor a 80-as évek elején kaptam a Vali barátnőmtől, aki egyúttal a kolléganőm is volt. Az élet jó messzire elsodort bennünket egymástól, ezért ő emlékére - a neve után - neveztem el Hargittai rakott palacsintának. Így látható, nem tévedés, miután a Hargitához semmi köze, nem kell helyesírási hibára gondolni:)

Hozzávalók:

8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt, 
(vagy 25 dkg darált húsból
készített pörkölt)
1-2 egész tojás
ízlés szerint fűszerek
1 pohár tejföl

Elkészítése:

A pörkölt húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk.
A palacsintákat lerakjuk a masszával.
A maradék pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.

Tejfölös-citromos fejes salátát adunk mellé.

A fejes salátát megmossuk, négybe vágjuk. Jócskán meglocsoljuk citromlével és tejfölt kanalazunk rá.






2 megjegyzés:

Nelli írta...

Ez nagyon fincsi lehet!:-)Elviszem!

Roza írta...

Finom, bizony!:) Vigyed, Nellike:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...