2011. április 14., csütörtök

Krumpli pacsa

Megint egy egyszerű, de finom recept, még a Nagyanyámtól. Fogyasztható feltétként, köretként, mi általában paradicsom mártáshoz fogyasztottuk. (Amikor nem volt főtt hús.)

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 babérlevél
kevés őrölt szerecsendió
1/2 kg liszt
5 dkg zsír
1 tojás
olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágva, a babérlevéllel együtt sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, krumplinyomón átnyomjuk, vagy krumplitörővel összetörjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Sózzuk, szórunk bele ízlés szerint szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást és jól összegyúrjuk. Ha nagyon lágynak találnánk, még egy kis lisztet tehetünk bele. Ezt követően sodrófával kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban megsütjük.
Melegen és hidegen egyaránt finom.


4 megjegyzés:

Manyesz írta...

Összefutott a nyál a számba így késő este:)))
A napokban elkészítem valamilyen husihiz.
Kösz, hogy megosztottad!

Roza írta...

Készítsed el bátran! Nem fogsz csalódni benne:)

nemeth-ek írta...

Már első ránézésre csábítónak tűnt! Amikor elolvastam, s láttam, hogy mennyire egyszerű és mégis nagyszerú, eldöntöttem, hamarosan ez lesz az ebéd második fogása, mi nagyon szeretjük a krumplit, akár hús nélkül is, minden változatban. Köszönöm a receptet!

Roza írta...

Szívesen:)
Külön örömöm, hogy egy ilyen régi recept még mindig megállja a helyét!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...