2011. április 30., szombat

Leveles tepertős pogácsa 2.

Megújítottam ugyan a tepertős pogácsa receptemet, de - hogy lássuk a különbséget - közreadom az általam eddig használtat. Ezzel az volt a problémám, hogy a szokásosnál jóval több időt igényelt az elkészítése. Viszont a  pluszban hozzáadott zsír miatt nem száradt ki olyan hamar.

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
30 dkg tepertő, 
15 dkg zsír,
2 tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej,
kevés víz,
só,
bors, 
2 dl tejföl
2-3 evőkanál fehérbor

Elkészítése:

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk. Langyos tejjel és a többi hozzávalóval - a tepertő kivételével! - kellemes, puhán gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán vékonyra, négyszögletesre nyújtjuk, rákenjük a tepertőt és összehajtjuk. A hajtogatást félórás pihentetés után négyszer ismételjük. Utána legjobb, ha egész éjjel pihen a tészta, de meleg helyen már 3-4 órás pihentetés után is jó. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és piros-ropogósra sütjük.
(Gyorsan süssük, jó meleg sütőben, különben kiszárad.)

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...