2011. április 20., szerda

Paprikás csirke

Ez az az étel, amit régen nálunk sosem készítettek. Készítettek viszont csirkepaprikást, ami egy gulyásleves csirkéből. Az nálunk nagyon népszerű étel volt mindig. Kivétel ez alól a párom, aki nem igazán szereti. Be is ugrott a hasonló névnek anno, amikor mondtam neki, hogy csirkepaprikás lesz az ebéd. Aztán csak bámult, bámult, mint az a bizonyos vett malac, amikor kiderült, a mi csirkepaprikásunknak köze nincs az ő általa kedvelt paprikás csirkéhez:)

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny, (v.
egy kisebb csirke)
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
3 étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, beletesszük a felforrósított étolajba és picit megsózva fedő alatt puhára pároljuk. Közben beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is, mintegy lecsós alapot hozva létre ezáltal. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, a paprika és a paradicsom pedig szépen megpuhult, teszünk bele egy kávéskanál őrölt paprikát, kevés frissen őrölt borsot, beletesszük a feldarabolt csirkét, sózzuk és annyi  vizet aláöntve, hogy éppen ellepje, lefedve, puhulásig főzzük.  Ekkor levesszük a tűzről, majd a tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ráöntjük a csirkére, visszatesszük a tűzre, egyet rottyantjuk és már el is készült a paprikás csirke. 
Galuskával tálaljuk.
Savanyúságot, idénysalátát kínálhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...