2011. április 11., hétfő

Saláta leves

Hozzávalók:

1 fej saláta
3-4 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
l liter tej
bors

Levesbetétnek:

5 dkg apró kockatészta
személyenként 1 kemény tojás

Elkészítése:

A salátát jól megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk.  Beletesszük a vékony szeletekre vágott salátát és addig keverjük, amíg egy picit a saláta megfonnyad. Ekkor felengedjük hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta és már készen is van.
Az apró kockatésztát sós vízben kifőzzük, minden tányérba teszünk egy evőkanálnyit, a kemény tojásokat tojás szeletelővel elvágjuk és azt még félbe, és abból is teszünk a tányérokba. Rászedjük a forró levest és már fogyaszthatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...