2011. április 11., hétfő

Tepsis burgonya

Nagyon kedvelt étel nálunk ez a fajta tepsis burgonya. Visszaemlékezem, nagyanyám csak burgonyát rakott a tepsibe, zsírt a tetejére, úgy sütötte meg. Az enyém ettől kétségtelenül gazdagabb... 

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
füstölt kolbász
2 pár virsli
1-2 zöld színű paprika
1-2 paradicsom
8 db tojás
8 szelet baconszalonna
zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A tepsit kizsírozom és belekarikázom a meghámozott burgonya felét. Közben sózom a sorokat. Erre karikázok 1 paradicsomot, 1 paprikát, 1 fej hagymát, sózom, majd rákarikázom a kolbászt és a virslit. Megint a paradicsom, paprika, hagyma, sózás, majd a maradék burgonya. Tetejére fektetem a baconszeleteket. Fóliával letakarom és előmelegített sütőben, kb. 220 fokon puhára (kb. 40 perc) sütöm. Ekkor leveszem róla a fóliát, ráütöm két sorban a tojásokat, picit megsózom őket és csak addig rakom vissza a sütőbe, amíg a tojások megszilárdulnak.
Kockákra vágva tálalom, hozzá idénysalátát, vagy savanyúságot adok.



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...