Oldalmegjelenítések:

2011. május 18., szerda

Hétvégén jönnek az ikrek.

Nagyon várom őket... Már két hete nem voltak itt. Csak beszéltünk telefonon. 
Egyébként nem kényeztetem el őket... Reggel, amikor felébrednek, még nézik a meséket, amíg kedvük tartja, fent a tetőtéri szobájukban. Amikor hallom, hogy felébredtek, felmegyek, üdvözlöm őket, megbeszéljük, ki hogy aludt. Ekkorra már az én helyemen kucorog mindegyikük:)) Ugyanis én is velük alszom egy szivacson. Nem szeretném őket éjszakára magukra hagyni. 
Szóval, megbeszéljük, ki mit szeretne reggelizni. Az esetek nagy többségében tejbegrízt:) (A családban az összes gyerek imádta a tejbegrízt:) Lemegyek, elkészítem és - ahogy a képen látható - viszem fel. Ott döntik el, hogy a fahéjas cukor - kristálycukor - kakaó hármasát milyen sorrendben szórjam a "pápira". Mi  így hívjuk a tejbegrízt:) 
Persze, más dolgokat is reggeliznek, mert ha már harmadik nap is pápit kérnek, elkezdek velük alkudozni és javaslatot tenni, hogy mit lehetne még reggelizni. 
Nagyon népszerű a "csípősös kenyér", ami vajas kenyér paprika krémmel (nem csípőssel, de ezt ők nem tudják). Hozzá Lacika tejeskávét, Bence kakaót iszik.
Aztán van még lehetőség "felvágottat" kérni. (Sokáig felvágottnak hívtuk a parizert, mert parizerként nem ették meg:) Ezt úgy tálalom, hogy a tányéron pontosan annyi falat parizer van, mint ahány kocka kenyér. Így egyszerre fogy el. Amit sajnálok, hogy paprikát, paradicsomot, vagy bármi mást nem igen kérnek:(
Egyébként egyáltalán nem esnek nehezemre ezekre a kis kényeztetések. Én szoktattam rá őket:)
Ha megajándékoz az ég a másik fiam részéről is kisunokával, ezek a kényeztetések neki is kijárnak. Mert számomra egyformán kedvesek az unokáim.







2 megjegyzés:

María írta...

Bár én kényeztethetném már az Unokámat! Most igazán irigyellek kedves Roza! Annnnyira szerteném, ha az Anyukája egy kicsit elengedé hozzánk a kicsit, amikor megszületik a pici. Éjszakánként már azzal álmodom, hogy a kicsi itt van nálunk, és együtt játszunk és eszünk. És az olyan jó!! Úgy hiányzik :(

Roza írta...

Drága Maria, nem azért írtam ezt a bejegyzést, hogy Neked rossz érzésed legyen, gondolom, ezt elhiszed.
Szorítok,hogy elengedje az Anyukája Hozzátok, amikor megszületik a pici. Biztosan nagyon-nagyon aranyos Mamikája vagy a meglévőnek és leszel a születendőnek.
Jó egészséget kívánok.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...