2011. május 24., kedd

Máglyarakás

Hozzávalók:

20 dkg vajaskifli 
3 tojás
0,5 l tej
10 dkg cukor
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
0,5 dl rum, vagy rumaroma
0,5 kg alma
3 evőkanál baracklekvár

Elkészítése:

Az 1-2 napos kifliket karikára vágjuk és egy mély tálba tesszük. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt kiflikre öntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy tűzálló tálat, vagy egy kisebb tepsit kizsírozunk és az áztatott kifliket belerétegezzük a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. Mazsola helyett - mint ahogy én is tettem - meggybefőttet használtam. Az almát vékony szeletekre vágjuk és  tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percit sütjük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a baracklekvárt - vagy pár kanállal a befőtt levéből - és a megsült tészta tetejére simítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, míg a hab jól felemelkedik és kissé megpirul.
Kockákra vágva tálaljuk.


3 megjegyzés:

Kati írta...

Még sosem készítettem máglyarakást, de nagyon jól hangzik.

Maria írta...

Még én sem készítettem, pedig nagyon jónak tűnik :)

Roza írta...

Finom:) Én is a jó múltkor készítettem először, amikor itt voltak az unokák és jó sok kifli megmaradt.
Csak javasolni tudom, készítsétek el:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...