Oldalmegjelenítések:

2011. május 21., szombat

Pizza

Ahogy arról már szó volt, ma készült ebédre életem első pizzája. Limara receptje alapján készítettem a tésztáját, aprócska változtatással. A rávalók pedig úgy alakultak, hogy Bencének üresen hagytam egy csíkot, ő ugyanis csak a pizza szélét szereti. Lackónak a darált húsos ragura szeleteltem savanyú uborkát, lévén, azt imádja. Páromnak csak ragu kellett, én pedig a ragu+uborka+kemény tojás karikák hármasa mellett döntöttem. Tetejére nem túl sok sajtot reszeltem, nem vagyunk oda a megsült sajtért:) 
Nagyon izgatott voltam, hogy az ikreknek mennyire fog ízleni, de osztatlan sikert aratott a pizza. Bence roppant elégedett volt, hogy olyan nagy széle volt az ő részének:) Annyira ízlett nekik, hogy még a csípős ketchupot is legyűrték. Elfelejtettem, hogy csak csípős ketchup van itthon. De nem volt probléma:))

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
3 ek. olaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl langyos tej
3 dl langyos víz

Elkészítése: 

Az átszitált lisztbe belekevertem a szárított élesztőt, a sót, a cukrot. Közepébe kis mélyedést alakítottam ki és oda öntöttem a langyos tejet, majd apránként a langyos vizet és fakanállal jó alaposan megdagasztottam. Tetejére kevés lisztet szitáltam, majd egy lábasba meleg vizet engedtem, arra tettem kelni a tésztát, melyet egy melegített fedővel fedtem le. 40 percig kelesztettem.

Ez idő alatt elkészítettem a ragut, melyhez kellett:

25 dkg darált hús,
1 fej vöröshagyma
3 evőkanálnyi olaj
1 kis doboz paradicsompüré
2 mokkáskanál őrölt paprika
bors
oregánó
bazsalikom
pici cukor

A vöröshagymát apró kockákra vágtam és 3 evőkanálnyi olajon, picit megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst, melyet nagy lángon pirítottam. Sóztam, borsoztam, oregánót, bazsalikomot, 2 mokkáskanál őrölt paprikát szórtam bele,  majd a kis doboz paradicsompürét öntöttem rá. Kevés vízzel kiöblítettem a dobozt, azt is ráöntöttem a ragura. Pici cukrot adtam hozzá, jól összeforraltam és kihűtöttem.
Közben megkelt a tészta. Gyúródeszkára öntöttem, átgyúrtam. Egy nagy tepsit kizsíroztam, a tésztát beletettem és szétnyomkodtam. Ráöntöttem a ragut, egyenletesen szétterítettem, (egy csíkot üresen  hagytam, mert az egyik unokám nem szereti, csak a sült tésztáját:), majd mindenki kívánságát figyelembe véve került rá még savanyú uborka, kemény tojás karika. Tetejére sajtot reszeltem, majd előmelegített, 220 fokos sütőben 35 percig sütöttem.

Így nézett ki sütés előtt:

Majd sütés után:


És egy szelet:


4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta lett, nem csodálkozom, hogy tetszett az ikreknek.

Roza írta...

Köszönöm, Kati, nagyon örültem, hogy jól sikerült:)

María írta...

Szerintem is nagyon szép lett, és ami a legfontosabb, mindenkinek kedvére való volt! Én sem csodálkozom, hogy elégedettek voltak az Unokák!

Roza írta...

Köszönöm, Maria:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...