2011. május 15., vasárnap

Rántott sertésláb

Már nagyon régen (szerintem több éve) nem volt rántott sertésláb az "étlapon". Igaz, nem egy könnyű étel, viszont nagyon finom. Mert sült krumplival, tartár mártással az igazi:)

Hozzávalók:
(2 személyre)

4 fél sertésláb (köröm:)
kis fej vöröshagyma
10-15 szem egész fekete bors
1-2 babérlevél

Elkészítése:

A megtisztított sertéslábakat a hagymával, borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben feltesszük főni. Fedő alatt, lassú tűzön legalább 2 órát főzzük. (Aki kedveli a kuktát, abban is főzheti, akkor hamarabb megfő.) Amikor kellően puha, kicsit hűtjük, kicsontozzuk. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd hagyományosan bepanírozzuk és szép pirosra sütjük. 
Sült krumplival és tartármártással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...