2011. május 15., vasárnap

Sertéspörkölt

Hozzávalók: 

80 dkg sertéslapocka 
1 nagy fej vöröshagyma 
4-5 evőkanál étolaj 
2-3 teáskanál őrölt pirospaprika, 
1 db paradicsom, 
1 db tv paprika, 
őrölt fekete bors 
 

Elkészítése: 

A sertéslapockát megmosom, 2x2 cm-es kockára vágom. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom. Egy nagyobb lábosban felhevítem az olajat, ráteszem a kockázott vöröshagymát, picit megsózom és fedő alatt dinsztelem. A paradicsomot és a tv paprikát vékony csíkokra szeletelem, és a hagymához adom. Megszórom pirospaprikával, és rögtön ráteszem a húst. 
Nagy lángon pirítom kicsit, míg önmagától levet nem enged, majd sózom, borsozom és lefedve 1-1,5 óráig főzöm kis lángon, épp csak rotyogjon. 

Rövid, sűrű szaftjának kell lennie, vizet nem is öntök hozzá, a hús enged magából annyit, amennyi kell. De ha úgy találnánk, hogy nem elég a szaft, természetesen kevés vizet önthetünk alá. 

Van, aki csípősen szereti, akkor tegyünk bele 1 erős paprikát, és tálalásnál is kínáljunk chilit mellé. 

Tálalhatom burgonyafélékkel, vagy galuskával, és savanyúsággal, vagy salátával. Főzelékekre is kitűnő feltét. Ha lehetőségünk van rá, főzzünk egyszerre dupla adagot, adagokra osztva remekül fagyaszt
ható!


Egy adag sertéspörkölt szénhidráttartalma 0,7 gramm.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...