2011. július 23., szombat

A halszószról és a malátaecetről

A Tv-Paprikában láttam először, hogy ázsiai ételeket ízesítenek halszósszal, só helyett. Aztán, amikor a Lidl-ben ázsiai napok voltak, vettünk is egy üveggel.
Semmi hal-íze, -szaga nincsen, de az étel ízharmóniájában elég jól veszi ki magát. Természetesen olyan ételeknél használom, ami keleties jellegű, az ízesítését illetően.


A malátaecetet a párom bátyjáéktól kaptuk, ők Angliában élnek. A párom lakott náluk 1 évig, amikor kint dolgozott Angliában, és ott kedvelte meg. Édeskés, nem teljesen világos ecet. Nagyon jó salátákra, mert külön cukrot már nem is szükséges rá tenni. Természetesen, aki nem jut hozzá, de elkészítené a salátát, amit én ezzel készítettem, nyugodtan megteheti a mi 10 %-os salátaecetünkkel is, egy pici cukor hozzáadásával.

(A képek illusztrációk!)

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...