2011. július 22., péntek

Narancsos rizs (köret)

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 bögre (kb. 2,5 dl) "A" min.  rizs
4-5 evőkanál étolaj
1 db narancs
kis fej vöröshagyma

petrezselyemzöld

Elkészítése:


Az olajat egy edényben felforrósítom, beleöntöm a rizst és addig pirítom, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor rádobom az apróra vágott vöröshagymát, a cikkekre szedett és kis darabokra vágott narancsot, sózom, majd felöntöm 2 bögre forró vízzel. Lefedem, majd előmelegített, de takarékra vett sütőbe teszem.
15-20 percig magára hagyom, akkor megnézem, hogy a rizsszemek mennyire puhultak meg. Ha egy mód van rá, nem keverem meg. Ha úgy találom, még egy kis idő kellene, hogy a rizs elkészüljön, a gázt lezárom, a rizst tálalásig a sütőben hagyom.
Tálaláskor megszórom finomra vágott petrezselyemzölddel.


Megjegyzés:


Bármilyen rizsköretet így készítek. Bármit, amit szeretnék beletenni, pl. borsó, zöldségek,  mazsola, stb., azt mindig akkor teszem bele, mielőtt ráöntöm a vizet. Ezek mennyiségével a víz mennyiségét nem emelem meg.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Érdekes ízvilágot adhatott a narancs a rizzsel, és nagyon jó lett a fotód.

Roza írta...

Ne is mondd, Kati! Külön nem készítettem képet a rizsről, így kénytelen voltam levágni a képet...

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...