2011. augusztus 29., hétfő

Karfiolleves vajgaluskával.

Tegnapról maradt cigánypecsenye, csak levest főztem.

Hozzávalók:
(2 szeméyre)

1 kisebb fej karfiol fele
1 nagy, vagy két kicsi sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
késhegynyi őrölt paprika
ételízesítő
olaj


Elkészítése:

A karfiolt kisebb rózsákra szedem. A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítom, majd karikára vágom. A vöröshagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Az olajat felforrósítom, a zöldségeket egyszerre beledobom, kissé megsózom és fedő alatt párolom őket. Amikor puhulni kezdenek, megszórom 1 evőkanál liszttel, késhelynyi őrölt paprikával és felengedem kb. 1,5 l vízzel. Megkóstolom és ételízesítőt teszek bele, ha szükséges. Felforralom, majd lassú lángon főzöm, amíg a vajgaluskát elkészítem. Beleszaggatom, egyet forr és már tálalható is. Tetejét még megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel. (Vajgaluska helyett kiskocka tésztát, csipetkét is főzhetünk bele.)
Tejfölt és ecetet kínálok mellé.

vajgaluskát így készítem.



4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Karfiol levest főztem ma én is:) Nagyon szeretjük, bár én mindenféle zöldséglevest szeretek.

Roza írta...

Micsoda véletlen!:)) Én is szeretek minden zöldségleves!:)

mellissina2 írta...

Határozottan jól néz ki ez a leves!!!!

Roza írta...

És nagyon finom volt! Még most is nyeltem egyet, hogy rágondoltam:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...