Oldalmegjelenítések:

2011. augusztus 28., vasárnap

Nagyon kellemes a reggel.

Fúj a szél, kellemes hűvös van. Kis is nyitogattam az ablakokat lent is, fönt is, hadd járja át a házat a friss levegő.

Ebédre - a tegnapról maradt gyümölcsleveshez - cigánypecsenyét fogok sütni. A hús nem zsíros, és kevés krumplival nem lépem túl a határt. Süteményt nem sütök, van mindenféle gyümölcs, és végszükségre van itthon gyümölcsjoghurt is. Ha elszabadulnának az "indulatok":)) Amúgy nem vagyok egy édességmániás, de tudjuk, ha valamit nem szabad....:))

A cigánypecsenyéhez a húst már bepácoltam, a hűtőben vár a sorsára.

A receptet, amit kis változtatással készítettem el, ITT találtam.

Hozzávalók:
(2 személyre)

2 nagyobb vagy 4 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet, 
2 legalább másfél centi vastag szelet húsos szalonna, 
2 közepes fej vöröshagyma, 
1 fej fokhagyma, 
só, 
őrölt bors, 
őrölt pirospaprika, 
liszt, 
étolaj.


Elkészítése:



2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük.



A szalonnaszeleteket beirdaljuk és zsírjukat kiolvasztva szép kakastaréjt sütünk belőlük.Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben. A kiolvadt szalonnazsírhoz öntünk még kevés olajat, jól felforrósítjuk (de ne füstöljön) és a húsok mindkét oldalát 3-4 perc alatt hirtelen kisütjük. Félretesszük, melegen tartjuk.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk  a paprikás lisztben, és a hús után azt is finom ropogósra kisütjük.



Egy tálon szépen elrendezzük a húsokat, rátesszük a kakastaréjokat, majd megszórjuk a ropogósra sült hagymakarikákkal. Kicsit betesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.
Különböző burgonyakörettel, káposztasalátával tálalhatjuk.


6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Roza, akkor szép napod lesz, kellemes hűvös és finom ebéd:) A cigánypecsenye nagyon jó. Az én családom nagyon édeszájú, magamat is beleértve, én állandóan sütök. Pedig milyen igazad van, a gyümölcs sokkal egészségesebb. Igaz azt is faljuk:)

Roza írta...

Biztos vagyok benne, kedves Trollanyu, hogy abszolut egészségesen étkeztek:)

Kati írta...

Még sosem ettem cigánypecsenyét, de nagyon jól hangzik.

Roza írta...

Kati, javaslom, próbáljad ki:) Nem fogsz csalódni!

Alíz írta...

Ez nagyon guszta, szépen tálaltad és olyan rég nem készítettem. :) Jó, hogy eszembe juttattad! :)

Roza írta...

Alíz köszönöm a dicséretet és hogy benéztél hozzám:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...