2011. szeptember 5., hétfő

Kevert almás sütemény

Hozzávalók:
(25x30 cm-es tepsibe)

4 egész tojás
40 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
45 dkg reszelt alma (héjastól)
35 dkg liszt
pici só
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg

Elkészítése:


Az almákat héjastól lereszelem. Az egész tojásokat haboska kikeverem a cukorral, hozzáadom a reszelt almát, jól elkeverem és hozzáadom a lisztet apránként, amibe belekevertem a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát. Kizsírozott-lisztezett tepsibe öntöm, előmelegített sütőben, kb. 180-200 fokon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával nézem meg, hogy megsült-e a közepe, majd kis pihentetés után deszkára borítom.
Tetejét porcukorral szórom meg és tetszés szerinti formára felszeletelem (ez lehet négyzet, téglalap, rombusz).



2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finom lehet.

Roza írta...

Finom is és hamar elkészíthető.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...