Oldalmegjelenítések:

2011. szeptember 29., csütörtök

A második kenyerem.

Kicsit változtattam a hozzávalók mennyiségén, és íme, beváltotta a hozzá fűzött reményeket!:) Olyan foszlós, mint egy kalács. Pedig fele részben teljes kiőrlésű lisztből van. Az első - igaz, az 120 dkg volt, ez csak 65 dkg, de az nagyon tömött volt. Ezentúl is ilyet fogok sütni:)) Legfeljebb nem ötnaponta sütök, hanem 3:))


6 megjegyzés:

Ani írta...

Miben sütötted, hogy ilyen szép formája lett? Én kenyérsütőgépben egyet megkíséreltem régebben, de melléfogtam, mert francia-fűszerest csináltam, ami 2-3 szeletnél még jó, 75 dkg-nál már a végén ránézni sem bírsz. Azonkívül alig tudtam "kitépni" a gépből.

trollanyu írta...

Nagyon szép lett a kenyér:) Én sütésre nem használom, csak dagasztásra,kelesztésre és utána átteszem kenyérformába. De régebben még használtam, az például nagyon klassz, mikor beéllítod, hogy reggelre legyen kész a kenyér, és a sülő kenyér illatára ébredsz. Végülis megvettétek a kenyérsütő? Ha nem, akkor mindenképpen vedd meg.

Roza írta...

Teakert, kenyérsütő gépben sütöttem pedig... De simán kijött.

Trollanyu, még a próbaidőszak zajlik nálunk:) Mindenképpen fel kell mérni, miután napi 10 dkg kenyeret fogyaszthatok, hogy mennyire éri ez meg... A párom nem igen eszik ebből a korpás kenyérből. A másik az, hogy mivel a szénhidráttartalma ugyan akkora szinte....
Mindegy, még itt lesz egy darabig a gép, lesz időnk dönteni:))

mellissina2 írta...

Nagyon szép ez kenyérke!!!!Formás és nem túl nagy,frissen el lehet fogyasztani,de gondolom,nem szárad meg másnapra,mint az üzleti!!! Most már én is ott tartok,hogy veszek kenyérsütőt,mert az üzleti kenyeret nem lehet megenni!!!

Márikám írta...

Gratulálok a szép kenyérkéhez. Nagyon ügyes vagy, mert nem olyan egyszerű egy új géppel eltalálni a dolgokat. Biztos finom is.
Én végre elkészültem a kenyeres bejegyzéssel, ahol képekkel is illusztrálom a különböző fázisokat. Talán ötlet merítésre Neked is jó lehet. Egyébként ajánlom a szeletelt kenyér lefagyasztását, tényleg működik!
http://szivvelszivesen.blogspot.com/2011/09/alap-kenyerunk.html

Roza írta...

Mellissina, érdemes meggondolni:)

Márikám, tanulmányozni fogom a blogodat:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...