2011. szeptember 10., szombat

Sajnos, az idén nem tudtam eltenni semmilyen lekvárt:(

Illetve, ha szerencsém lesz, talán birslekvárt tudok készíteni.
Legutóbb Édesanyám receptje szerint, így  készítettem a baracklekvárt:

Hozzávalók:


5 kg befőzni való barackhoz
kg-onként 30 dkg cukor
1 kiskanál citrom-, vagy borkősav
kevés natriumbenzoát


Elkészítése:

A jól megmosott és kimagozott sárgabarackokat egy nagyobb edényben összekeverjük a cukorral, a citromsavval, a tartósítószerrel, majd legalább másnapig állni hagyjuk. Időnként megkevergetjük. Ezután hibátlan zománc edényben feltesszük főni. Elég a saját leve, nem kell bele vizet tenni. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a héja szinte egészen eltűnik (a cukor elmarja), a lekvár pedig kellően besűrűsödik.


 Ekkor üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk,



majd szárazgőzben hagyjuk kihűlni.


Végleges helyére tehetjük.


2 megjegyzés:

Vicuska írta...

A lekvárok legfinomabbika!!!

Roza írta...

Az biztos!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...