Oldalmegjelenítések:

2011. október 23., vasárnap

A mai ebédünket tegnap

néztem ki Trollanyu blogjában és egyáltalán nem bántam meg, hogy én is elkészítettem. Nem olyan, mintha az ikertestvére lenne, mivel az alapanyagokban lehettek különbözőségek. Ilyenre gondolok, hogy sötét-világos szójaszósz, ugyancsak sötét-világos balzsamecet. Sőt, a mi narancslekvárunk nem tiszta narancsból, hanem narancsból, citromból és gyömbérből készült. És máris más kinézete van az ételnek. Arról nem beszélve, hogy én kisebb csíkokra vágtam a húst...  Egy a lényeg, hogy mindegyőnknek ízlett:)) Mivel szeretjük az ilyen jellegű étleket, máskor is elkészítem:)


Hozzávalók:

60 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva

A páchoz:

2 ek. szójaszósz
2 ek. reszelt gyömbér
2 ek. balzsamecet
pici só
őrölt bors
3-4 ek. burgonyakeményítő (kukoricakeményítő is jó)

Olaj a sütéshez

Narancs szósz hozzávalói:

2-2,5 dl friss narancslé
3 ek. narancs lekvár
1 ek. balzsamecet
1 tk. chilipor (ízlés szerint)
1 tk. só
2 tk. keményítő
friss chilipaprika apróra vágva (el is maradhat)


Elkészítése:

A csirkemellfilét vékonycsíkokra vágtam.  A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet, a sót és a borsot kikevertem, majd beleforgattam a húscsíkokat. Másfél órát hagytam állni, addig elkészítettem a rizsköretet és a narancsmártást. A narancsmártáshoz  egy serpenyőben elkevertem a narancslevet, narancslekvárt, sót és a balzsamecetet a keményítővel. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítettem a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadtam ízlés szerint az őrölt chilit, majd még apróra vágott friss chilit is tettem bele. Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. 
A bepácolt húst egyenletesen megszórtam a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütöttem. Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst. 
Papírtörlőre szedtem a kisült húst, majd a vágott petrezselyemmel megszórt rizzsel és a narancsszósszal leöntve tálaltam.





7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ahogy kinéz! Biztosan finom volt! Mostanában jöttem rá én is hogy milyen finom az ilyen pácolt husokból készűlt étel! Egészségetekre!

trollanyu írta...

Nagyon örülök, hogy kipróbáltad:) Tényleg más a színe, de ez is nagyon guszta:)A te lekvárod még jobb lehet, gyömbéres narancslekvárt még nem is ettem.

Lívia írta...

Nagyon finom ízkombináció ami ennek megfelelően csak jó lehetett. Különleges és nem mindennapi.Gondolom, hogy gyorsan elfogyott és jó étvággyal fogyasztottátok.

Petra írta...

Nagyon jól néz ki, szívesen belekóstolnék. :)

Kati írta...

Ez nagyon finom lehet, nagyon merész ízkombináció.

Nelli írta...

Nekünk is ízlene!Gyömbéres narancslekvár nagyon finom lehet!

Roza írta...

Köszönöm Lányok a kedves szavakat:)
a gyömbéres narancslekvárt a Lidl-ben vettük, amikor legutóbb angol hetek voltak. A párom áradozott mindig róla, mert egy évet kint dolgozott Angliában és ott evett reggelente ilyen lekvárt. Pontosabban ehhez hasonlót, mint kiderült:) De ehhez az ételhez tökéletes volt:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...