Oldalmegjelenítések:

2011. október 21., péntek

Pirított gombás, tejfölös penne

Nehezen döntöttem el, hogy mi legyen ma az ebéd:( Azután - mivel a gomba elkészítése már sürgőssé vált - ez mellett a pirított gombás, tejfölös penne mellett döntöttem. Igaz, nem volt itthon színes penne-tészta, de így is finom lett:) 
(Én a díszítéshez apróra vágott piros chili-paprikát is használtam:)

1 adag szénhidráttartalma: 88 g


Hozzávalók:
(3 főre)

25 dkg színes olasz penne tészta, 
1 ek zsiradék 
30-40 dkg champignon gomba, 
1 fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma,
 só, 
bors, 
cayenne bors, 
2 dl sűrű tejföl, 
1 ek kukoricaliszt, 
1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

Tegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra.
Közben készítsük el a gombás ragut.
A gombafejeket tisztítsuk meg. Tegyünk félre két szép fejet, a többit vágjuk a megtisztított gombaszárakkal együtt kis kockákra.
A zsiradékon dinszteljünk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd szedjük rá a gombákat, és süssük őket meg (addig, amíg levet nem ereszt, majd a levet el nem fövi).
Reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, cayenne borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a kukoricaliszttel (sima liszt is lehet), majd habarjuk be vele a gombás ragut.
Az apróra vágott petrezselymet szórjuk a mártásba.
A két gombafejet szeleteljük fel vékonyan.
Majd pici zsiradékon pirítsuk meg a gombaszeleteket.
A tésztát keverjük a gombás raguba.
Az ételt a pirított gombaszeletekkel díszítsük.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ! Szeretem a gombás tésztás ételeket nagyon!

trollanyu írta...

Nagyon guszta, és nagyon finom lehet:) Én is gombamártást készítek ma, mert elfledkeztem a gombáról a hűtőben.

wanna írta...

Imádom az olasz tésztát, ez nálam alap. Bármivel, olajos fokhagymás szósszal, pestóval, bármivel. A gombához nagyon passzol a hagyma és a petrezselyem.

María írta...

Én is imádom az ilyen tésztát!!!!!!

Roza írta...

Látom, a tésztát egyikünk sem veti meg:))

Trollanyu, én pont úgy jártam, mint Te!:) Már nagyon meg kellett főzni ezt a gombát!:)

Henrik írta...

Az egész csald szerette!
Köszönöm a feltöltést.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...