Oldalmegjelenítések:

2011. október 17., hétfő

Sült pulykanyak almás burgonyapürével

Mára maradt tegnapról húsleves és a benne főtt pulykanyakak. Ezeket átsütöttem kis fokhagymával, majd készítettem hozzá almás burgonyapürét. Finom lett.

A burgonyapüréhez a kellő mennyiségű burgonyához, amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam 2 db meghámozott, szeletekre vágott almát és együtt főztem puhára a burgonyával. Összenyomkodtam, tettem rá vajat, kevés tejet, ezekkel habosra kevertem, majd pici szerecsendióval ízesítettem és megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásnál a sült pulykanyak szaftjával öntöztem meg.

8 megjegyzés:

Ami írta...

Nem fogod elhinni, de én odavagyok a pulykanyakért (no meg a szárnyért :). Ez egy nagyon ízletes fogás! Tetszik! nyami!

trollanyu írta...

Még sosem ettem pulykanyakat, de nálad olyan guszta, szívesen megkóstolnám:)

Kati írta...

Én sem ettem még soha pulykanyakat, sem almás kruplipürét, de tetszik az ötlet.

Mrita írta...

Imádom a pulykanyakat, nagyon finom. A krumplipürét almával még nem próbáltam ki, de nagyon jó ötlet, kipróbálásra kerül.

María írta...

Kedves Roza! Rég jártam erre, de örömmel látom, hogy tartod a diétát, hogy Te is Unokáztál a hét végén, finomakat főzöl és csodás kenyereket sütsz. Nagyon ügyes vagy!! Gratulálok a 20.000-hez és a sok finomsághoz, amit főztél. Én is pulykanyakat főztem vasárnap, nálunk nagyon bejött a családnak, szeretjük!! Az almás és sárgarépás krumplipürét még nem próbáltam, de nagyon jó ötlet mindkettő :)!!

Roza írta...

Ami, elhiszem, mi is szeretjük a pulykának ezt a két részét... A combot, mellet nem igazán. Az egyik nagy, a másik helyett meg inkább csirkemellet veszek:)

Trollanyu, ha teheted, egyszer próbáljad meg:)

Katikám, neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy meg kell kóstolni:)

Mrita, az almától kicsit más íze lesz... finom:)

Maria, nagyon örülök, hogy időt szakítottál és benéztél hozzám:) Köszönöm a gratulációdat is:)
Igen, láttam, hogy pulykanyakat főztél, mosolyogtam is, hogy megint egyre járt az agyunk:)) Vigyázz magadra és pici Tomikáddal érezzétek jól magatokat!:)

Kata írta...

Szia Roza! örülök, hogy jártál nálam, így legalább én is jöttem hozzád:)))
A pulykanyakból nálunk pörkölt készül, az is nagyon fincsi, sütve még nem próbáltam, de kíváncsivá tettél:)

Roza írta...

Szia Kata, örülök, hogy benéztél hozzám:)
Próbáljad csak ki, finom:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...