Oldalmegjelenítések:

2011. november 28., hétfő

Mézeskalács

Az este begyúrtam egy adag mézeskalácsot. Mivel ma főznöm sem kell - maradt tegnapról becsinált leves, tökfőzelék és csirkepörkölt -, így a mézeseket fogom sütögetni. Lennie kell, mert ha pl. a hétvégén eljönnek az ikrek, már biztosan keresik. Nekem aztán nincs is más dolgom, mint gondoskodni arról, hogy a bádogdobozukban - ha lehetséges - még húsvétkor is találjanak mézeskalácsot!:) Egy évben így volt, húsvétkor találtak még pár elfelejtett darabot, hát azt a lelkesedést!:) És szomorúságot, hogy nincs több. Az ilyen csalódástól igyekszem megóvni az én kis büszkeségeimet:))

A tavalyi kollekció:

Hát, írókázásban nem vagyok egy profi, de miután az unokáim boldogok ezektől így, ahogy vannak, nem mondom,hgy nem próbálok újítani, de ha nem lesz szebb, hát nem lesz szebb. A formáim is csak 2-vel szaporodtak, egy szép csillaggal és egy üstökössel. Amúgy ezek a formák már az én gyerekkoromban nekem szereztek örömet... Nagy becsben is vannak tartva. Még szívecske is van, az pont nincs a képen. Tavaly az ikreknek fel kellett iratozni a szívecskéket, apa, anya, és az ő nevük betűjével. Mivel az idén elsősök, gondoltam, meglepem őket azzal, hogy az ABC lesz felírva. Hadd örüljenek, hogy el tudják olvasni:)

Ezek tavaly kifejezetten az ikreknek készültek:


Tehát minden forma szerepel. A kis templomot kartonpapírból kivágott minta alapján készítettem. Annak is nagyon örültek, mert olyan forma nem is volt.

A receptet majd az idei képekkel teszem fel.

9 megjegyzés:

Éva írta...

Akkor nem fogsz unatkozni lesz bőven mivel foglalkoznom amíg kiszaggatod majd cifrázod! De ez olyan jó megnyugtató foglalatoskodás!

María írta...

Nagyon ügyes vagy Roza!! Biztos fognak örülni az Unokák :)!!
Szép a blogod ezekkel a karácsonyi girlandokkal

wanna írta...

Nagyon szépek a mézesek, A nem hagyományos formák a gyerekeknek tényleg külön örömet szereznek.

trollanyu írta...

Nagyon klasszak a mézeseid:) Amíg kicsik a gyerekek, addig úgy tudnak neki örülni:) Jó sütögetést és díszítgetést neked:)

Kata írta...

Nálunk is el kéne kezdeni lassan a sütést... én sajnos ügyetlen vagyok, nem tudom kidíszíteni, de majd a lányom átvállalja, remélem:)

Petra írta...

Nagyon szépek! Tavaly én is nekiálltam, és eszembe jutott, hogy miért is gondoltam előző évben, hogy soha többé... Akkora adagos receptem van, hogy 2 órán át csak sütögettem, és hol volt még a díszítés...

Piroska írta...

Nagyon szépek....várom az idei képeket is és a receptet is...én is elkészitem, majd a gyerekeimnek:))

Rózsa írta...

Nagyon jót mutat a tavalyi kollekció és a díszítés s tetszik, nálunk nem csak az unokák kedvence, a férjem is szereti.

Roza írta...

Évám, nem fogok unatkozni:)

Maria, köszi, nagy nehezen megoldottam a karácsonyias arculatot:)

Wanna, így igaz, mert pl. a kis csizmának is nagyon örültek:)

Trollanyu, köszönöm:)

Kata, még én sem vagyok egyáltalán profi a diszítésben, de az unokákat nem zavarja, így majd talán évről-évre jobb lesz:)

Petra, én is elsütögettem egy darabig...

Sebok, lesz kép, lesz recept is, feltétlenül:)

Rózsa, köszönöm a dicséretet... Hááát, azért láttam én olyanokat, hogy csak na!:) De nem baj, majd én is fogok hasonlót készíteni. Szívem-lelkem benne van ezekben a sütikékben:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...