Ma már elég nagy gondban voltam, hogy mit főzzek ebédre. Hétvégén hús volt, még tegnap is, ma már nagyon vágytam valami tésztásra. Így született meg ez a tejszínes-zöldséges fusili.
Hozzávalók:
40 dkg fusili (orsótészta)
20 dkg paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg kelbimbó
20 dkg vöröshagyma
5 dkg oliva bogyó
2 dl főzőtejszín
só
bors
bazsalikom
kakukkfű
1 db kisméretű chili paprika
4-5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A zöldségeket egyforma kockára összedaraboltam. (A paradicsomot forró vízbe mártottam, bőrét eltávolítottam.) A kelbimbót ketté vágtam, torzsáját kivágtam és vékony szeletekre vágtam. A felforrósított étolajba először a hagymát tettem bele. Kicsit megsóztam és fedő alatt üvegesre pároltam. Következett a paradicsom, majd a paprika és a kelbimbó. Fedő alatt nagy lángon addig pároltam, amíg a kelbimbó egy ici-picit még ress maradt, majd hozzáadtam az apróra vágott olajbogyót, a kakukkfüvet. Borsoztam, majd felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel. Ezzel csak éppen egyet forraltam. E közben kifőtt a fusili, amit leszűrtem és a zöldségekhez adtam. Összekevertem őket.
Tálalásnál bazsalikommal és az apróra vágott chili paprikával szórtam meg a tésztát.
8 megjegyzés:
Nagyon guszta finom ebédetek volt! Egészségetekre!
Hogy vagy most a vércukroddal?
Nem rossz! Sőt! :))
Imádom az ilyen tésztákat:)
Nagyon szuper kis tészta és szép színes:)Örülök, hogy nincs komolyabb bajod, de tényleg jobb is nem orvoshoz menni. Most nekem is rengeteg visgálatra kell mennem, hát már nagyon unom, bánom, hogybelezdtem, még egy darabig kihúztam volna:)
Éva, köszönöm kérdésedet, a cukorgondozóba még 22-én fogok menni. A cukorértékeim általában 10 alatt maradnak, de nem igen mennek le az ideális szintre:(
Márikám, Kati, finom is volt!:)
Trollanyu, ne bánjad, hogy vizsgálatokra jársz. Inkább időben derüljön ki, ha van valami.
Szoktam készíteni,igaz ritkán,mert a család nem igazán szereti,de én annál inkább :)
Aleda, előfordul az ilyen, de mi csak ketten vagyunk általában, így meg tudunk egyezni:)
Jó tésztához néha egy kis olívaolaj és fokhagyma is megteszi. Gyors és finom, gyakran készítek tésztát én is.
Megjegyzés küldése