Oldalmegjelenítések:

2011. december 8., csütörtök

Paprikás krumpli kolbásszal

Már idejét sem tudom, mikor főztem paprikás krumplit...  Miután nem igazán érzem még jól magamat, döntöttem e mellett a finom és gyorsan elkészíthető étel mellett.


Délután a neurológiára volt időpontom (egyre gyakrabban szédülök). Továbbküldött vizsgálatokra, a nyaki duplex például április 24-én lesz. Igazából már nem is csodálkoztam, mert a nyár elején kértem a szemészetre időpontot, és most január 12-re kaptam.
A múltkor nem is számoltam be a diabetesz-gondozó-beli látogatásomról. Nagyon büszke voltam magamra, a doki halálosan meg volt velem elégedve, meg is dicsért. Így aztán majd csak júniusban szeretne legközelebb látni, de addigra még egy 6-8 kg minuszt szeretné, ha elérnék. Nos, ezt nem ígértem meg neki. De mondtam azt is, hogy igazából ezt a 12 kg-ot sem terveztem be, ez volt a jutalmam:) Továbbra is nagyon odafigyelek az étkezésemre, ami ilyen, mint pl. ez a paprikás krumpli, ebből keveset eszek. Mert a szénhidrátokat továbbra is szigorúan számolom. Az éhgyomri vércukrom 7 alatt van általában.

10 megjegyzés:

Ani írta...

De először is azt mondd meg, jobban vagy valamennyire? Hogy érzed magad? Örülök, hogy felkeltél kicsit, és mint látom, még az étvágyad is megvan.))

Lívia írta...

Remélem, hogy már gyógyulóban vagy, mert ha nem vagy lázas, akkor nem olyan vészes a dolog hamar kimegy belőled egy kis teázással, vitaminok evésével (gyömölcsök, diabetikus méz) az a fránya bajt okozó. Jobbulást kívánok.
A paprikás krumplit a férjem szereti de nagyon, én viszont nagyon nem. Ha főzők, akkor csak az ő kedvéért. Én apró galuskát is szaggatok bele, mert a férjem az Édesanyjától így ismerte meg ezt az ételt.

Éva írta...

Örülök hogy már azért könnyen a közérzeted! Hiányoltam is hogy nem számoltál be a kontrollról. Azért milyen jó hogy fogytál, ügyes vagy, így legalább a cukrod is jobb lett. Hát ez az egészségügy kriminális ezek az időpontok, akkor még szédeleghetsz egy darabig.Mindíg azt mondják hogy prevenció, megelőzés... Így nagyon megtudjuk előzni ha hónapokat kell várni vizsgálatokra.
Paprikáskrumplid guszta ez a lényeg, te pedig mielőbb gyógyuljál meg!

Rózsa írta...

Szeretem a paprikás krumplit, de ritkán kerül rá sor, én is a cukorral küzdök, az ilyen ételeket, melyek valamikor a kedvenceim voltam, nem tudom megállni, hogy ne egyek többet belőle a keletinél.
Ami a fogyást illeti, sikerült 6 hónap alatt lefogynom 15kg, ettől többet már nem kell, és a cukor szintem is rendeződött, természetesen gyógyszerrel és egy kis odafigyeléssel a táplálkozásban.
Jó egészséget Neked.

trollanyu írta...

Szeretjük mi is, én galuskával szoktam főzni, na meg kolbász is legyen benne mindenképpen:) Nagyon ügyes vagy, hogy így betartod a diétát, gratulálok.

María írta...

Kedves Roza!! Nagyon étvágygerjesztő a paprikás krumplid!! Örülök, hogy kicsit jobban vagy, és annak is, hogy ilyen szépen tartod a diétádat. Az meg, hogy sikerült jó pár kilótól megszabadulni, biztos még lelkesebbé tesz. Csak arra figyelj, hogy ne idegeskedj!! Pihenj sokat továbbra is, szeretettel puszillak: Mari

Petra írta...

Örülök, hogy szépen beáll a cukrod. A diéta nagyon fontos, és nagy fegyelmet igényel. Le a kalappal előtted. Tudom nehéz, mert az én apukám is cukorbeteg.
A paprikás krumplidat meg egyszerűen szeretem. :)

Gabriella írta...

Nagyon szépen tálaltad! :) ...és azért még pihenjél továbbra is! (persze tudom, most ez így ünnep közeledtével nem annyira megoldható)

Roza írta...

Tea, köszönöm szépen, jobban vagyok, de az orrom folyik még. A hétvégén megint itt lesznek az ikrek, de a háziorvos azt mondta, nem elkaphatós, megfázásos a bajom.

Lívia drágám, köszönöm Neked is:)
Hát igen! Én is szoktam bele tenni galuskát, de most nem tettem, hogy azért ehessek egy picit belőle. A párom meg nem hiányolta:))

Évám, köszönöm:)

Rózsa kedves köszönöm, én is jó egészséget kívánok Neked a továbbiakban is:)

Trollanyu köszönöm:) Nem volt egyszerű, de az inzulint mindenképpen el szeretném kerülni.

Maria drágám, tudod jól, hogy van min idegeskednem:( De azért megpróbálom a dolgok jó oldalát nézni.

Petrám, köszönöm:) Édesapádnak is jó egészséget kívánok!

Gabriella kedves, köszönöm szépen:) Azért pihenek, amennyit lehet:)

wanna írta...

Nagyszerű, hogy így figyelsz az egészségedre, viszont az, hogy egy vizsgálatra hónapokat kell várni, az szörnyű.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...