2012. január 31., kedd

Káposzta saláta

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta

bors
őrölt kömény
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint ecet
víz

Elkészítése:

A fejes káposztát az almareszelőn lereszelem és besózom. Szórok rá őrölt borsot és őrölt köménymagot. Legalább 1 órát állni hagyom. Ekkor annyi vízben, ami majd ellepi, elkészítem a salátalevet. Ráöntöm, és 1-2 órát hűtőben érlelem.
Ha egy mód van rá, előtte nap elkészítem.

Tálaláskor díszítésként piros paprika karikát, vagy kevés reszelt sárgarépát teszek a tetejére.





10 dkg saláta szénhidráttartalma: 8 gramm

7 megjegyzés:

horimarika írta...

Imádom!!!!!

Vicuska írta...

Nagyon szeretem a káposztasaláta több formáját! Nevessetek ki nyugodtan, de reszelten még nem kóstoltam, így csak dinszteltem. Ki kell próbálni!

Lilla írta...

Nagyon szeretem a káposztasalátát, szuper!

Panna írta...

Csak úgy magába is nagyon szeretem :)

Roza írta...

Marika, finom is!:)

Vicuska, bizonyos vitamin így benne marad, míg párolva nem biztos.

Lilla, lehet is szeretni:)

Panna, bizony, magában is meg lehet enni:)

Nelli írta...

Az egyik legfinomabb saláta!Szerintem!:)

Roza írta...

Nelli, az bizony!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...