Oldalmegjelenítések:

2012. február 8., szerda

A kemény tél bosszúságai.

Hiába, hogy nem muszáj egy lépést sem tennünk, amíg ilyen nagy a hó, a kemény tél így is okoz bosszúságot, akár kárt is... Azt azért elmondhatjuk, hogy a -15 fok nem annyira általános, már ami az utóbbi éveket illeti.
Nos a tetőtérben a felmenő vízvezeték-csövek kívül vannak a padlástérben. Be vannak/voltak takargatva rendesen. De valószínüleg a tavalyi télen, amit a két macskánk a padláson töltött, és mindent tönkretettek, amit csak tönkre lehetett tenni, "lebontották" a szigetelést a vízcsőről, ami aztán - lévén, hogy ha nincsenek itt az unokák, a fenti fürdőt nem használjuk, nem nyitogatjuk a vizet - szépen befagyott:(  Mit ne mondjak, egy újabb infarktushoz közeli állapotba kerültem, úgy kiborultam:( Aztán - mivel 15 évvel ezelőtt, amikor a ház elkészült de a csövek még nem voltak leszigetelve és szintén befagytak, a volt férjem hajszárítóval olvasztotta ki - most is ehhez a megoldáshoz folyamodtunk. A csövek műanyagból vannak, de az elosztó az sárgaréz. Azt féltettem leginkább. Félsikerrel jártunk, a hidegvíz folyik rendesen, a meleg nem:( Elindult vékonyan a víz, aztán elállt és nem indult el másfél órai melengetés után sem. Valahol máshol keletkezhetett egy jégdugó, vagy ilyesmi... A rézcső teljesen kiolvadt, jó alaposan betakargattuk, naponta felmegyek majd és megengedem a vizet, hogy ne tudjon befagyni esetleg. De hogy a melegvízzel mi lesz? A párom szerint annak kisebb a nyomása és a keletkezett akadályt nem tudta átnyomni.... Háát, úgy legyen. Lassan csak megenyhül az idő. Addig csak imádkozni tudok, hogy ne legyen semmi baj, mert bizony vékony a pénztárcánk:( Fűtési szezonban, főleg ilyen kemény hidegben rengeteget elvisz a gázszámla. Ha megjön erre az időszakra március elején, én ki sem merem bontani a levelet.
Elnézéseteket kérem, ebben a posztban aztán minden volt, csak evés-ivás nem. De hát, ígértem mesét is.
Sőt, ha szépemlékű Öveges professzor úrra visszaemlékezünk, mindig úgy kezdte a bemutatóit: "Nem mese ez, gyerekek!"
(A kép illusztráció!!!)

14 megjegyzés:

Éva írta...

Ez valóban nem mese, ez bosszúság a javából! Erre szokták mondani hogy váratlan kiadás mindíg adódik.Bérházban is de különösen kertes házban ez nem kevés pénz. Azért reménykedjél hogy hátha enyhül az idő és beindúl a melegvízetek is!

Lívia írta...

Aki nem akar megfagyni és megbírkózik a gáz árával az bizony fűt, mert "olcsóbb" mint orvoshoz járni ha jól megfázunk. Örültünk - gondolom, hogy Ti is - az enyhe januárnak, pedig akkor lett volna itt az ideje a hidegnek. De tudod van az a régi népi megfigyelésből eredő mondás, hogy "még nem ette meg a kutya a telet". Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napján verőfényes, szép idő volt. Na ez azt jelentette, hogy hosszú és hideg lesz a tél. "Ha fénylik gyertyaszentelő, a szűrödet vedd elő, mert ameddig ezen a napon besüt a nap, odáig még befúj a hó, meg bever az eső."Mi is rettegünk - nyugdíjasok lévén - hogy február végén milyen számla jön. Na de kitartás eljön a jó idő is, mindenek eljön az ideje. Nem vígasztaltalak meg igaz? Sajnos nem tudlak..., mert az időjárás elle semmit nem tehetünk.

María írta...

Úgy tűnik mindenkinek kijut a maga keresztje. Nálunk a kazán állt le valamilyen megmagyarázhatatlan okból a legnagyobb hidegekben két éjjel is. Férjem próbált valamit igazítani, de csak nem sikerült egészen, ezért tegnap kihívta a szerelőt (aki 15 ezret ki is húzott a bukszából, de) azóta jó meleg van újra nálunk. Addig meg felöltöztünk, mint a jégkorongozók, éjjel meg három takarót is elővettünk:).
Kérlek ne idegeskedj, próbáljatok higgadtan valami megoldást találni.

MJ írta...

Tartok tőle, még egy ideig izgulhatsz. Az előrejelzések szerint marad a hideg vagy egy hétig. Drukkolok!

Mrita írta...

Ne idegeskedj, valahogy biztosan megoldjátok és jön talán a jobb idő. A gázszámla mindenkinek nagy probléma, most biztosan rengeteget fogunk fizetni. Általában mindig a legnagyobb hidegben történnek ilyen problémák, próbálj higgadt maradni. Szurkolok, hogy minél előbb meg tudjátok oldani a problémát.

Tálaló írta...

Én a karácsony körüli időszaktól rettegek.Mindig elromlik valami.Tavaly három nappal az ünnep elött nem volt áramunk.És kilátástalannak is tűnt,hogy megtalálják a hibát.De hála a lelkiismeretes szerelőknek lett villany az ünnepekre.Januárban a kazán romlott el.A szerelőnk nem tudta megcsinálni.Hívtam egy másikat és egy óra múlva üzemelt.Ilyenkor azt gondolom,hogy vannak még csodák...és vannak ügyes,tisztességes szerelők.

Ha kienged az idő, lesz meleg vizetek:))

trollanyu írta...

Roza, Csak ne idegeskedj, én nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen:) A számlákat én is félve bontom ki:)

Rózsa írta...

Most már nem is a számla nagyságától félek, mint eddig, valószínű nem lesz elég áram és gáz sem, az még rosszabb a nagy számlától ebben a -24-ben, ami most is van.

Roza írta...

Éva, pillanatnyilag csak ebben tudok reménykedni!

Líviám, mi is rokkantnyugdíjasok vagyunk... Ha jól fizető állásunk lenne, lehet nem aggódnánk ennyire.

Maria, köszönöm.

Kedves MJ, már ha szurkolsz, az is jólesik!

Rita, aranyos vagy, köszönöm:)

Tálaló, akkor ott is volt min idegeskedni!

Trollanyu, köszönöm:) De ha még Ti ott is félve bontjátok ki a számlát, háááát.... Jó, tudom, ott se mindenki milliomos. Az ára meg mindennek megvan.

Rózsa drágám, erre nem is tudom, mit mondjak... Azt nem jelenthetem ki, hogy ilyen nálunk nem történhet meg. Megtörténhet! Csak reménykedhetünk...

Panna írta...

Sajnos ez a hideg mindenhol okoz bosszúságot :( Nálam például a bejárati ajtónak nem tett jót a hideg. Volt, hogy kimenni nem tudatam és bosszankodtam, hogy elkések, vagy kinn fagyoskodtam a hidegben, mert akkor meg kintről nem nyílott :( Szerencsére szilikon spray-vel megoldottuk a problémát. Remélem Nálatok is helyrejönnek a vízcsövek!

Vicuska írta...

Kegyetlen tud lenni a tél, a hideg, nagyon remélem, hogy nem okozott nagy kárt nálatok, de ha mégis, találtok olyan becsületes szerelőt, aki megoldja és nem kér az egekig a szolgáltatásőrt pénzt. Nagyon szorítok, Roza!!!

Gabriella írta...

Kedves Roza! Remélem nem lesznek olyan nagyok a gondok, mint amilyennek tűnnek! (mellesleg ebben a nagy hidegben a gázóra nálunk is ezerrel pörög, nem fogunk örülni Mi sem a márciusi számlának, az biztos)

Viszont szeretnélek megajándékozni egy díjjal... Remélem elfogadod Tőlem!? Majd nézz be hozzám légy szíves, ha lesz időd ezzel foglalkozni...

marisz57 írta...

Úgy látom, mostanában sokan járunk egy cipőben!
Az vígasztal, hogy bár kemény a tél, azért már csak kifele megyünk belőle.
Együttérzek veletek mindenképp.

Roza írta...

Panna, tudod: a remény hal meg utoljára:)

Vicuska, köszönöm szépen:)

gabriella köszönöm az együttérzést és a díjat is:)

Marisz, már engem is csak ez a tudat vigasztal...:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...