Oldalmegjelenítések:

2012. február 23., csütörtök

Sárgaborsó leves, édes-savanyú csirkeszárny spagettivel

1 adag szénhidráttartalma: 23,8 gramm


Hozzávalók:

10 dkg sárgaborsó
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
1 evőkanál étolaj
késhegynyi őrölt paprika


Elkészítése:

A sárgaborsót megmossuk, majd 1,5-2 liter hideg vízben feltesszük főni. A gyökérzöldséget megtisztítjuk, karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre és a sárgaborsóhoz adjuk.
Ízesítsük sóval, esetleg ételizesítővel.
Amikor már a borsó szétfőtt, egy kis lábasban megmelegítjük az olajat, beletesszük az őrölt paprikát és a leveshez adjuk. Egyet forraljuk és már tálalhatjuk is.
Tálalásnál adhatunk bele személyenként 1 dkg kifőtt száraztésztát, tejfölt, ecetet.


Édes-savanyú csirkeszárny spagettivel:


Mivel a bolti mártáson nem szerepelt a szénhidrát-tartalom, így én sem tudtam kiszámolni az étel szénhidrát-tartalmát:(

11 megjegyzés:

María írta...

Biztos nagyon finom volt!

Petra írta...

Jól néz ki! :)))

Éva írta...

Nagyon kívánatos a levesed és a csirkeszárny is .Sárgaborsót eddig csak főzeléknek csináltam mivel a férjuram nem nagyon szereti a krémes állagú leveseket, pedig nagyon finom lehet. A csirkeszárny nekem is beprogramozott ebéd holnapra csak én rántani szeretném. Biztos nagyon finom volt ahogy most csináltad. Nagyon szép megint ez a fotód fent, még ezt nem tudom hogy technikailag hogy kell kivitelezni ha így szeretnék én is feltenni fotót és rá az írást.

marisz57 írta...

Jó, hogy eszembe juttattad a sárgaborsó levest, már régen volt és télen van a szezonja.

trollanyu írta...

Nagyon finomat főztél Roza:) Nálam éppen sárgaborsó főzelék készül, és nem akar mepuhulni, az agyamra megy:)

MJ írta...

Hammm! Kellemes hétvégét! :)

Panna írta...

Ez a spagetti nagyon szuper!

María írta...

Köszi Roza, hogy szóltál! Én meg voltam győződve, hogy nála ki van kapcsolva a szóellenőrzés, de most tényleg kikapcsoltam!!

María írta...

kimaradt egy m betű a nálam-ból - mert mindig csak kapkodok :)

Gabriella írta...

Ma is olyan finomakat készítettél... A levest is szívesen megkóstolnám, de leginkább az édes-savanyú csirkeszárny mozgatja a fantáziámat, mert imádom az édes-savanyú mártást is, biztos, hogy hasonló az íze... :)

Roza írta...

Maria, köszönöm:)

Petra, köszönöm:)

Éva, ugyanúgy készítem, mint a száraz bablevest. Ezt be sem kell áztatni:)

Marisz, na ugye?:)

Trollanyu, sajnálom:( De megesik.

MJ köszönöm, viszont:)

Panna, úgy bizony!:)

Mariám, ki is próbáltam:)

Gabriella, köszönöm:) Az édes-savanyú mártás íze uralja az ételt.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...