2012. március 17., szombat

Bélszínroló savanyú mártással, pikáns burgonyapürével

A bélszínrolót a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően megsütjük és melegen tartjuk.
10 dkg bélszínroló (2 db) szénhidráttartalma: 17,1 gramm
Savanyú mártás:


A savanyú mártás receptjét kb. 1975-ben olvastam, egy bélszínrolós zacsin, receptajánlóként. Akkor le is írtam - szerencsére -, így a mai napig el tudom készíteni:) Pedig abban az időben csak olyan kicsi zacskóban voltak a bélszínrolók, hogy az 5 db éppen elfért benne. Amit a múltkor vásároltunk, abban igaz, hogy 11 db roló volt, hatalmas, szép képpel ellátott zacskóban. De receptajánlót az nem írtak rá. Pedig szerintem elfért volna...


Hozzávalók:
(2 személyre)

1 dl tejföl
1 kávéskanál ételízesítő
1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
1 dl víz
2 evőkanál zsíradék
cukor


Elkészítése:


A 2 evőkanálnyi zsiradékba - amely megmaradt a bélszínroló kisütése után - (ha tepsiben sütöttük sütőben, akkor 2 evőkanál étolaj) belekeverjük a többi hozzávalót. Felforraljuk, majd tálalásig félre tesszük.
1 adag szénhidráttartalma: 17 gramm
Pikáns burgonyapüré:


Hozzávalók:
(2 személyre)

50 dkg burgonya
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj/margarin
1 teáskanál mustár
vágott snidling
szerecsendió


Elkészítése:


A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tojást keményre főzzük. A burgonyáról leöntjük a vizet, a többi hozzávalókat hozzáadjuk és a burgonyanyomóval összetörjük. Ízlés szerint teszünk bele szerecsendiót és - ha még szükséges - sót. Beleszórjuk a vágott snidling felét, másik felét a tálaláskor szórjuk a burgonyára.
10 dkg burgonyapüré szénhidráttartalma: 20,7 gramm



11 megjegyzés:

Vicuska írta...

Remek ételt alkottál!!!

Gabriella írta...

Fincsi. :)

Lilla írta...

Nagyon jó kis étel, a burgonyapüré különösen tetszik!

trollanyu írta...

Bélszínrolót talán gyerekkoromban ettem utoljára:) A mártásod és a burgonyapüré igazén szuper:)

teller-cake írta...

Milyen jól feldobtad azt a pürét! Ezt a variációt mentettem is! :-)

Barbi írta...

Ez a fagyasztott bélszínroló gyerekkorom óta nagy kedvencem. Hihetetlen, hogy még most is lehet kapni, bár bevallom, annyira borsos áron, hogy már nem emlékszem mikor vettem utoljára! :( Nagyon jó kis köretet és szósz készítettél melléje! :)

Rózsa írta...

Nagyszerű ebéd:)

Lívia írta...

Finom lehetett. Bélszínrolót régebben mi is sokszor ettünk. Ma már nagyon ritkán vásárolok, mert valóban borsos az ára, és már olyan sok készítő van, hogy nehéz kiválasztani azt aki jól készíti.
A köret is jó.

Roza írta...

Vicuska, Gabriella, Lilla, köszönöm szépen:)

Trollanyu, nekem volt egy múltkori alkalmam, de előtte én is nagyon sok éve nem készítettem már:)

Teller-Cake, örülök, hogy érdemesnek találtad:)

Barbi, valamikor kb. két hónapja volt egy akció, ilyen egyet fizet, kettőt kap, akkor vettem. De jól be is osztom:)

Rózsa, köszönöm:)

Lívia, ez így igaz, ahogy írod. Ez a roló sem olyan volt, amilyenre emlékeztem... De azért nem volt rossz:)

m.k. írta...

a savanyúmártást kipróbálom!

Roza írta...

Próbáljad ki, kedves M.K. érdekes íz:) De nagyon finom:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...