2012. március 3., szombat

Húsos palacsintatorta, almás tormamártással

Tegnap előtt, amikor vásárolni voltunk, hoztunk haza egy grillcsirkét, de jócskán maradt belőle. Mondjuk, a fele.
Szépen lefejtettem róla a húst, ledaráltam és ebből készítettem a palacsinta töltelékét.
1 adag szénhidráttartalma: 46 gramm

Húsos palacsintatorta:
(4 személyre)

8 db sós palacsinta

Töltelékhez:

30 dkg maradék sülthús ledarálva
5 dkg vöröshagyma
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál worchestershire szósz
petrezselyemzöld
őrölt paprika
bors

Tetejére:

0,5 dl tejföl
1 tojás sárgája

Elkészítése:

Sütöttem 8 db sós palacsintát.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon, enyhén megsózva üvegesre pároltam. Tettem rá egy csapott mokkáskanálnyi őrölt paprikát, majd  a ledarált sülthúst. Öntöttem rá egy kevés vizet, hogy krémesen kenhető állagú legyen. Ízesítettem 1 evőkanálnyi Worchester-szósszal, kevés borssal. Szórtam rá egy kevés apróra vágott petrezselyemzöldet. Megvártam, hogy kihűljön.

Közben egy hőálló lapos edényt kiolajoztam kissé, majd arra raktam le a hússal rétegezve a palacsintákat.
Az utolsó tetejét jócskán megkentem 1 tojás sárgája és 0,5 dl tejföl keverékével, majd forró sütőben jól átsütöttem.

Mellé almás tormamártást készítettem.
1 adag szénhidráttartalma: 28 gramm

 Almás tormamártás:
(4 személyre)

1 doboz (170 gr) ecetes torma
3 db (40 dkg) alma
2 dl tejföl
pár csepp folyékony édesítőszer

Az almákat megmossuk és héjastól lereszeljük. Hozzákeverjük az üvegnyi ecetes tormát, a tejfölt, csipetnyi sót és a pár csepp folyékony édesítőszert. 
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
1 adag szénhidráttartalma: 18 gramm

10 megjegyzés:

horimarika írta...

EZ zseniálisan hangzik!!!! A torma-alma páros sokszor vendég nálunk is. De ez a maradékhasznosítós palacsinta nagyon jóóóóó!

Lilla írta...

Nagyon finom lehetett, már én is régóta tervezem a sós palacsintatorta elkészítését...:)

Gabriella írta...

A tormát nem nagyon szeretem, de ez a palacsinta megmozgatta a fantáziámat! :) Nagyon tetszik!!

Roza írta...

Lányok, próbáljátok ki:)
Így legalább elfogyott a maradék grillcsirke. A száraz mellehusát úgysem igen ettük volna meg másnap:)

marisz57 írta...

Jó étel összeállítás!
Főleg a tormamártás tetszik.

Rózsa írta...

Mindkettő tetszik.

Maryenne írta...

Nagyon gusztusos! :)

Roza írta...

Köszönöm szépen:)

MJ írta...

Hmmmm! Csodás! :)

Roza írta...

Köszönöm:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...