Oldalmegjelenítések:

2012. június 24., vasárnap

Diane csirke, vaníliapuding

A recept eredetije  itt   található!
Már készítettem Trollanyu receptjei közül anno egy halas ételt és akkor is nagyon ízlett. Ez az étel is elnyerte a tetszésemet. Nem bonyolult, nem drága, nincsenek benne elérhetetlen alapanyagok.
Mint ő, én is módosítottam egy keveset: a konyakot kihagytam belőle. Ennek alapvetően egyszerű oka van, nem tartunk itthon - egy kis sütőrumon kívül - más égetett szeszt:))

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 csirkemell filé

bors
2-3 shalotta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl csirkeleves
2 ek. Dijoni mustár
1 ek. Worchestershire szósz
1,5 dl tejszín
2 tk. citromlé
a tálaláshoz petrezselyem

Köretnek sült burgonya

Elkészítése:

A csirkemell filéket sóztam és borsoztam, vaj és olaj keverékén egy serpenyőben 2-3 percig elősütöttem. Majd egy olajjal megszórt tepsire fektettem őket és 180 fokos sütőben megsütöttem. Vigyázva, hogy ki ne száradjanak. Az apróra vágott hagymát a vaj és olaj keverékén megfuttattam, hozzáadtam az összezúzott fokhagymát, felöntöttem a csirkelevessel, hozzáadtam a mustárt, a szószt és pár percig forraltam az egészet.
Ekkor hozzáadtam a tejszínt, amitől szépen besűrűsödött a szószom. De ha sűrűbb szószt szeretnénk, 1-2  teáskanál keményítőt is használhatunk. 5-8 percig kevergetve forraltam, míg a folyadék a felére sűrűsödött be. Ekkor levettem a tűzről és hozzáadtam a citromlevet és az aprított petrezselymet. Szükség szerint még lehet sózni, borsozni, esetleg mustárt tenni bele. Nagyon finom íze lesz a szósznak.
Tálaláskor a szószt a megsült csirkemell filére mertem és sült burgonyával tálaltam.

Desszertnek - mert a szénhidrátra ügyelni kell:) - vaníliapudingot készítettem.
Pár szem cseresznyével és kevéske tejszínhabbal díszítettem, ezt a finom, hideg desszertet:))

8 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Hmm igazán guszta étel, nagyon tetszik!

Roza írta...

Köszönöm, Lilla!:)

teller-cake írta...

Szuper menü, meg is kordult a gyomrom... :-))

Roza írta...

Szegénykém, egyél valamit:))

Gabriella írta...

Nagyon fincsi vasárnapi ebéd... :P

Roza írta...

Gabriella, ez így volt!:))

trollanyu írta...

Örülök, hogy ízlett nektek is Roza:) Nem tudom sajnos a név eredetét, próbáltam rákeresni, de csak az derült ki, régebben ez egy steak étel volt és jellemzően éttermekben készítették. De a lényeg, hogy finom:)

Roza írta...

Köszönöm Erzsike és azt is, hogy megismertettél ezzel a finom étellel!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...