Hozzávalók:
1 dob piros kidney-bab
1 fej vöröshagyma
3-4 ek. étolaj
1 db paradicsom
15 dkg darált hús
só
bors
őrölt kömény
kakukkfű
petrezselyemzöld
25 dkg fusili
2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott, lehéjazott paradicsommal a felforrósított étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a darált húst, borsozom, kevés köményt szórok rá.
Tovább párolom, míg a hús a levét el nem főtte. Ekkor a lecsepegtetett piros babot hozzáadom, mint ahogy a tejszínt is. Megszórom kakukkfűvel, petrezselyemzölddel és egyet rottyantom. Ekkor adom hozzá a közben kifőzött fusilit.
Tálaláskor még kevés petrezselyemzöldet szórok rá.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett a levesetek, de a második is elnyerte a tetszésemet! Az elmúlt napokban pedig már többször is ettem tésztát de most ezt is megtudnám enni az biztos!:-))
Néha? Szinte állandóan gondot okoz, pedig azt hinné az ember, hogy aki blogot ír és blogokat nézeget, annak nem gond ez, pedig igen:)De te nagyon finom ebédet kerekítettél, a tészta nagyon tetszik:)
Éva, Erzsike, köszönöm szépen:))
Nekem is tetszik nagyon, kedvet is kaptam a vörösbabhoz, már fő a chili con carném :). Lehet, hogy főzök bele egy kevés tésztát is. Amikor régebben főztem csilisbabot, Legnagyobbikom úgyis hiányolta mellé a tésztát.
Maria, nem elvetendő gondolat!:))
Megjegyzés küldése