Oldalmegjelenítések:

2012. június 29., péntek

Leves halászlé kockából, tejszínes-babragus fusili

Néha nehéz kitalálni, mi is legyen az ebéd. Ilyenkor ízesítem pl. a burgonyapüré levest halászlé kockával. Mert levesnek lenni muszáj:)

Másodiknak tejszínes-babragus fusilit készítettem. A napokban mondták a tv-ben, hogy a piros bab egészséges. No, uccu! Van is itthon, találjunk ki valamit belőle:)

Hozzávalók:

1 dob piros kidney-bab
1 fej vöröshagyma
3-4 ek. étolaj
1 db paradicsom
15 dkg darált hús

bors
őrölt kömény
kakukkfű
petrezselyemzöld
25 dkg fusili
2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott, lehéjazott paradicsommal a felforrósított étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a darált húst, borsozom, kevés köményt szórok rá.
Tovább párolom, míg a hús a levét el nem főtte. Ekkor a lecsepegtetett piros babot hozzáadom, mint ahogy a tejszínt is. Megszórom kakukkfűvel, petrezselyemzölddel és egyet rottyantom. Ekkor adom hozzá a közben kifőzött fusilit.
Tálaláskor még kevés petrezselyemzöldet szórok rá.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehetett a levesetek, de a második is elnyerte a tetszésemet! Az elmúlt napokban pedig már többször is ettem tésztát de most ezt is megtudnám enni az biztos!:-))

trollanyu írta...

Néha? Szinte állandóan gondot okoz, pedig azt hinné az ember, hogy aki blogot ír és blogokat nézeget, annak nem gond ez, pedig igen:)De te nagyon finom ebédet kerekítettél, a tészta nagyon tetszik:)

Roza írta...

Éva, Erzsike, köszönöm szépen:))

María írta...

Nekem is tetszik nagyon, kedvet is kaptam a vörösbabhoz, már fő a chili con carném :). Lehet, hogy főzök bele egy kevés tésztát is. Amikor régebben főztem csilisbabot, Legnagyobbikom úgyis hiányolta mellé a tésztát.

Roza írta...

Maria, nem elvetendő gondolat!:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...