Hozzávalók:
(22 db-hoz)
35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 evőkanál cukor, v. édesítő
1 cs. vanília
1 dl tejföl
csipet só
a sütéshez olaj
Elkészítése:
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, a csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formázunk belőle. Mindegyikből vékony lapot nyújtunk. Derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Egyszerre csak 3-4 db-ot süssünk, mert alaposan megnőnek. Törlőpapírra szedjük őket.
Tálalásnál porcukorral megszórjuk és barackízzel, vagy a tojások fehérjéből készített habbal (a fehérjéket 2-3 evőkanál cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd belekeverünk 2-3 evőkanál lekvárt) tálaljuk.
1 db kb. 13 szénhidrát-grammot tartalmaz!
9 megjegyzés:
Nagyon guszta, jöhetne!
Te nagyon ügyes vagy, ebben a nagy melegben is sütöttél:)
Lilla, Kati, köszönöm:))
De nagyon szeretem, anyukám soksor sütött ilyet:) Az a szilva lekvár is nagyon kívánatos mellette:)
Nagyon guszta! Hogy én ezt mennyire szeretem és milyen régen csináltam!
De rég ettem..
Pedig nagyon egyszerű az elkészítése...:) Igaz, rengeteget meg lehet enni belőle, mint a chipsből:))
Imádom! Nincs az a mennyiség ... Csak a józan ész szab határt a nagy "zabálásnak". :))
Nagyon szeretem!:-)
Megjegyzés küldése