Oldalmegjelenítések:

2012. július 29., vasárnap

Frankfurti leves, kicsit másképp

Az az igazság, hogy a frankfurti levesben sosem szerettem a virslikarikákat. De hát, az hozzá tartozik. Nélküle közel sem olyan tartalmas a leves. Az ízével nem volt sosem bajom, csak a virslivel.
Most gondoltam egyet, és a frankfurti levest kevés változtatással készítettem el. Így már sokkal jobb volt:))
Hozzávalók:

(4 személyre) 

40 dkg kelkáposzta 

25 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma 
1 gerezd fokhagyma 
2 nagyobb burgonya 
1 dl olaj 
kevés liszt 
20 dkg virsli 
1 csokor petrezselyem 
1,5 dl tejföl 
majoranna
 
pici őrölt paprika

 
bors 

Elkészítése: 

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében, kissé megsózva, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és erős lángon addig pirítjuk fedő alatt, míg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél mokkáskanál őrölt paprikával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a hús  már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. 

Petrezselyemmel díszítjük. 
1 adag szénhidráttartalma: 11 gramm

6 megjegyzés:

Kati írta...

Én is készítettem egyszer, de én is pici változtatással, de nagyon finomnak tűnik nálad:)

Roza írta...

Igen Kati, nagyon finom volt:))

Hobbychef írta...

Jól tetted, hogy változtattál. Ugyanis az általunk Frankfurti levesnek nevezett ételt a németek nem is ismerik.
Lásd az alábbi bejegyzésemet:
Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe) - egytál étel
http://eshobbychef.blogspot.hu/search?q=Az+igazi+frankfurti+leves

Egyébként a Te verzód guszta és finomnak ígérkezik. Gratula.

Roza írta...

Endre, köszönöm szépen:))

Isabel írta...

Kolbászkarikákkal még nem próbáltad? még jobb lenne, mert a virsliben tudod, mi van... a kolbászban meg legalább ott a hús:-)

Roza írta...

Nem, nem próbáltam, a kolbásszal is az a gondom, mint a virslivel. Sem sütve, sem belefőzve ételbe, nem szeretem. Pedig nem vagyok válogatós:) Egyedül a kolbásszal töltött hús az, amit szeretek.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...