(A naant többek között Lilahangya receptje alapján készítettem.)
Hozzávalók:
1 cs. szárított élesztő
1 pohár natúr joghurt (175 g)
2 evőkanál étolaj
2 , 5-3 dl víz
1 tk. só
Elkészítése:
A hozzávalókból enyhén ragadós, de rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva 3 / 4 órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára öntve jól átnyomkodjuk, majd 8 részre osztva, 15-20 cm átmérőjű, 0 , 5 cm vastag korongokat nyújtunk. letakarva még 20 percig pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben megsütjük.
Sütés előtt bekenhetjük az alsó felüket fokhagymás olajjal.
7 megjegyzés:
Jül hangzik ez a kenyér:) Igaz most diétázom egy darabig nem eszem kenyeret:)
Kati, én is diétázom... Azért egy kicsit lehet belőle enni. Meg aztán, a párom eszegeti:))
Huh ez valami fantasztikusan néz ki, mindenképp ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.
Roza, a serpenyőbe nem kell olajat tenni? És kb. mennyi ideig sül meg egy oldal?
Verus, tehetsz, de csak pár cseppet. Időnként alánézel, és ha már ilyen pöttyös, akkor megfordítod!:)
Étvágygerjesztő. :)
Kedves MJ, köszönöm:)
Megjegyzés küldése