2012. október 21., vasárnap

Vágott vegyes savanyúság


Hozzávalók:

fejes káposzta
húsos piros paprika
zöld paradicsom
vörös hagyma
sárgarépa

szemes bors
babérlevél
mustármag
koriandermag
őrölt szegfűbors


A káposztát, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát vékony szeletekre vágtam, a megtisztított sárgarépát uborkagyalun szeleteltem fel.
Rétegenként gyengén megsóztam és a fűszerekből is szórtam bele.


Egy éjszaka állni hagytam.
Másnap az alaposan kitisztított üvegekbe  raktam a zöldséget. A sós levet nem öntöttem rá, de nem is csavartam ki belőle.
Majd elkészítettem a savanyúság felöntő levet:

Hozzávalók:

1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:

2,5 l. víz
40 dkg cukor
2,5 dl 20 %-os, vagy
5 dl 10 %-os ételecet.
1 teáskanál borkénpor

A vizet a cukorral felforraltam, majd amikor lekapcsoltam a gázt, beleöntöttem az ecetet. Kihűtöttem, majd 1 teáskanál borkénport kevertem el benne és az üvegekben lévő felszeletelt zöldségekre öntöttem.
A csavaros tető alá dupla folpack-ot, vagy celofánpapírt tettem. Amikor mindezzel elkészültem, a kamrába raktam őket.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Te aztán dolgoztál! Imádom a házi savanyúságot. :)

Katalin írta...

Ezt én is nagyon szeretem :)

Roza írta...

Mi is szeretjük nagyon, és most szerencsére volt miből készíteni:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...