2012. november 27., kedd

Stefánia vagdalt burgonyapürével


A maradék vagdalthoz - mert biztosan marad - pedig sóskát fogok készíteni:) Csodás zsenge sóskák nőttek a kertben:)

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
2 db szikkadt zsemle
kevés tej
1 tojás + 3 keményre főtt
zsemlemorzsa
só, 
bors,
petrezselyemzöld

Elkészítése:

A szikkadt zsemléket kevés tejben megáztatom, majd összemorzsolom. Hozzáadom a darált húshoz. Sózom, borsozom, beleütök 1 tojást, vágott petrezselymet teszek bele és alaposan összedagasztom.  Fogok egy kisebb tepsit, kizsírozom, megszórom zsemlemorzsával. A húsmasszát a vágódeszkán, melyet megszórtam zsemlemorzsával, kicsit szétnyomkodom. Közepébe helyezem egymás után sorban a megtisztított kemény tojásokat, majd a húst szépen rájuk hajtom. Amikor már sehol sem látszik ki a tojás, a zsemlemorzsában meghempergetem és óvatosan beleteszem a tepsibe.  Egy kis forró olajjal meglocsolva beteszem a forró sütőbe. Közepes hőfokon sütöm, amíg szép piros színt kap. Kis pihentetés után szeletelem.

2 megjegyzés:

Aleda írta...

Nagy kedvencem. Gyerekkoromban, mikor a mama készítette, mindig engedte, hogy a tojásokat és tegyem bele.

Roza írta...

Jó kis buli az egy gyereknek:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...