A maradék vagdalthoz - mert biztosan marad - pedig sóskát fogok készíteni:) Csodás zsenge sóskák nőttek a kertben:)
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
2 db szikkadt zsemle
kevés tej
1 tojás + 3 keményre főtt
zsemlemorzsa
só,
bors,
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket kevés tejben megáztatom, majd összemorzsolom. Hozzáadom a darált húshoz. Sózom, borsozom, beleütök 1 tojást, vágott petrezselymet teszek bele és alaposan összedagasztom. Fogok egy kisebb tepsit, kizsírozom, megszórom zsemlemorzsával. A húsmasszát a vágódeszkán, melyet megszórtam zsemlemorzsával, kicsit szétnyomkodom. Közepébe helyezem egymás után sorban a megtisztított kemény tojásokat, majd a húst szépen rájuk hajtom. Amikor már sehol sem látszik ki a tojás, a zsemlemorzsában meghempergetem és óvatosan beleteszem a tepsibe. Egy kis forró olajjal meglocsolva beteszem a forró sütőbe. Közepes hőfokon sütöm, amíg szép piros színt kap. Kis pihentetés után szeletelem.
2 megjegyzés:
Nagy kedvencem. Gyerekkoromban, mikor a mama készítette, mindig engedte, hogy a tojásokat és tegyem bele.
Jó kis buli az egy gyereknek:))
Megjegyzés küldése