2012. december 13., csütörtök

Kocsonyafőzés

Ahogy megjön a hideg, máris a kocsonya projekt lép az előtérbe:) Az szezon első kocsonyája ízlik legjobban, azt várjuk legtürelmetlenebbül és az is a legfinomabb:))
Az a hagyomány él és maradt meg családunkban, hogy minden alkalommal én főzöm a kocsonyát magunknak és a Fiaim családjának is. Az unokák még nem szeretik a kocsonyát, de a menyeim igen.
Most 14 bőséges adag lett. A papa sok hússal szereti, a többiek kevés hússal és sok lével:)
A műanyag ételhordókba kitálalt kocsonya nem igénytelenségről, még csak nem is arról tanúskodik, hogy nem lenne elegendő és megfelelő edényem:) A Fiaim a városban laknak, oda elszállítani mégis így a legegyszerűbb.
Aztán majd az edények visszaszálíngóznak, hogy a következő kocsonyafőzéskor ismét útra készen álljanak:)

14 megjegyzés:

Kati írta...

Nálunk is disznóvágás volt szombaton, s anyum tegnapelőtt főzte meg a kocsonyát, nagyon finom lett, igaz én a diétám miatt csak keveset ettem belőle.
Nálad is nagyon guszta lett, nálunk is került ételhoedó tálban, a szállítás miatt:)

Anazar írta...

Jajj, Roza, mit nem adnék most egy tál kocsonyáért!!! Csorog a nyááálam!

Katalin írta...

Hű, ez aztán szép adag :) A kocsonyát én is nagyon szeretem, a régi disznóvágások jutnak eszembe, meg a gyerekkorom, amikor még sokan ültük körbe az asztalt, főleg ilyenkor, disznóvágások idején.....

Aleda írta...

Nálunk is nagy kedvenc, hamarosan meg is főzöm. nagyon guszták lettek, igazán nem számít, hogy miben van, fő az íze:)

Éva írta...

Ma nekem is eszembejutott mert a boltunkban láttam körmöt. Imádjuk. Nagyon guszta a kocsonyád. Úgy szoktam meg hogy mikor főzöm nem teszek bele pirospaprikát csak mikor esszük akkor szórok rá,pedig nagyon jól néz ki így.Na majd megfűzöm a férjuramat a következő főzésnél kipróbálom ezzel a módszerrel.

María írta...

Nagyon szép a kocsonyád, nem csoda, hogy várja már az egész család :)!

Anikó írta...

Nálunk már egy hete megvolt az első kocsonya, de nagyon igazad van, azt várjuk a legjobban és az a legfinomabb, nagyon guszta lett a tiéd, elfogadnék egy tálkával szívesen, mert a miénk már elfogyott, a következőt majd januárban tervezem, mi is imááááádjuk:-)))))

trollanyu írta...

Nálunk is hagyomány volt a kocsonyafőzés, én már nem követem, mert nem nagyon szeretem:) Nem gondoltam, hogy igénytelen lennél Roza, valóban praktikus az ételhordó:)

Roza írta...

Lányok, nagyon szépen köszönöm, olyan jól esnek a kedves szavak!:)
Mindegy az, hogy kinél mi a szokás, az már a tél, az ünnep, ha főzzük a kocsonyát:)

Erzsike, külön megköszönöm, hogy megerősítettél abban, nem igénytelenség az ételhordóba útnak indított kocsonya:))

Roza írta...

Anazar, megígérem, ha marad, fénypostával küldöm!!:)

iri írta...

Itt jo lenne vendegeskedni!

MJ írta...

Most épp azért van kis időm gyönyörködni a kocsonyádban, mert a miénk még hűl kicsit. Még vissza van a leszűrése, kiporciózása. :))

Roza írta...

Kedves Iri, szívesen látnálak:)

Kedves MJ, akkor ma (15-én) reggel már a kocsonyaevés örömeinek hódolhattál:) Egészségedre!:)

Panna írta...

Hűha, jó sok lett belőle! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...