Oldalmegjelenítések:

2013. január 22., kedd

Disznótoros sült hurka, -kolbász

Mivel szinte az egész délelőttömet orvosnál töltöttem, amikor hazaértem, annyi időm volt még, hogy megsüssem ezt a guszta disznótorost.
Kolbász, véres- és májas hurka savanyú paprika, csemege uborka, friss kenyér:)
Kiegészítem még annyival, hogy nekem sem sikerül mindig úgy megsütnöm, hogy főleg a véres hurka ne repedjen ki. Most úgy sütöttem, hogy csak a kétféle hurka felületét, miután előzőleg egy tűvel megböködtem, bekentem olajjal, és lefedetlen, lassú tűzön sütöttem. Néha óvatosan megfordítottam. Ez most bevált, legközelebb is így fogom készíteni.
A kolbászt azt nem sütőben szoktam, az fent, lángon. A kolbászt nem böködöm meg, mert akkor nagyon száraz lesz, mire megsül. Szintén kevés olajat öntöttem az edénybe, megforgattam benne a kolbászt, és azt is takaréklángon, gyakran megrázogatva-megforgatva, lefedetten sütöttem készre. Mindegyik finom volt.
Nálunk a piacon árul egy néni házi készítésű disznóságokat, nála szoktam vásárolni. A fűszerezésük is az, amit én szeretek. Drága kicsit, de néha azért engedek a csábításnak:)

9 megjegyzés:

Éva írta...

Na ezzel a finomsággal szemezek én már napok óta . Annyira szeretnék már jó hurkát enni, de amit a boltban lehet kapni nem mindíg nyeri el a tetszésemet! Nagyon guszta és finom ebédetek volt. Egészségetekre!Remélem az orvosi ellenőrzés mindent rendben talált?

Hobbychef írta...

Az orvosnál töltött idő nem mindig "mulatság". Remélem, nincs komolyabb baj.
Ami a disznóságogat illeti, én sajnos a boltira (Auchan) vagyok utalva. A terraszon (a mélyhűtő helyett) már várakozik egy adag rövidesen megsütöm, s akkor megmutatom.

trollanyu írta...

Mit nem adnék, ha most megkaphatnám ezt a tányért:) Remélem jól vagy és csak ellenőrzésen voltál az orvosnál:)

María írta...

Remélem mindent rendben találtak az orvosnál! Csuda finom ebédet készítettél, nagyon jól néz ki! Mi is szeretjük. Az a baj, hogy véres hurkát nem lehet a hentesnél kapni. A múltkor azt mondták a gyereknek, mikor elküldtem véres hurkáért, hogy a vér veszélyes hulladék, nem csinálhatnak véreshurkát. Hát értél még ilyet??!
Itt csak a Tescoban, meg a Lidlben láttam véres hurkás csomagot, de abban nem sok bizalmam van. Isten bizony, hiányoznak azok az idők, mikor még éltek Párom Nagyszülei. Akkor minden évben volt disznóvágás, és isteni véres hurkát is készítettek!!!!!

mellissina2 írta...

Roza elmondanád,hogyan sütöd meg.hogy nem reped ki? Köszönöm!!!

Roza írta...

Köszönöm az orvossal kapcsolatos kérdéseiteket. Egyrészt a házirvosnál voltam, a havi gyógyszereimet feliratni, másrészt bőrgyógyászaton. Erősen megritkult a hajam a fejem tetején:( Remélem, tud segíteni és nem fizetem rá a gatyámat is:(

Mellissina kedves, kiegészítem a receptet a kérdéseddel. Jó?

Anikó írta...

Ez sem egy utolsó ebéd, mi is szeretjük nagyon:-)))))

Katalin írta...

Nagyon szépre sikerült megsütnöd őket :) Először, azt hittem, hogy Ti vártatok disznót, és már kezdtem irigykedni, mert sok szép emlékem van gyerekkoromból, amikor még a nagyszüleim tartottak disznót, és disznóvágáskor összejött az egész család, és mindig nagyon jó volt a hangulat....
nekem is csak ritkán sikerül úgy megsütni, hogy ne repedjen fel a hurka bőre. Én sütőben szoktam megsütni mind a három félét, egy kis zsírt és vizet szoktam alá önteni, és a hurkákat természetesen megszúrkodom :)

Lívia írta...

A férjemmel mindig minden télen készítünk házit hurkát, kolbászt töpörtyűt, abált szalonnát, de nem sokat, csak 4-5 kg-ot. Nem kell hozzá vidéken lakni és disznót vágni - mi itt lakunk Budapesten és a budai oldalon - csak jó alapanyag, bél, hurka-kolbász töltő és már csinálhatjuk is - a blogomban van is betéve sülten stb. A férjem egyik kedvence az ilyen úgymond disznótoros eledel. Nekem kicsit nehéz csak keveset eszek belőle. Biztos finom volt amit vettél, mert vannak azért jó árusok, akik hasonló ízesítéssel csinálják mint ahogy Ti vagy mi is szeretjük. Nekem soha nem reped ki, mert az első perctől takarékon sütöm és forgatom, és nem szurkálom meg.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...