2013. január 3., csütörtök

Lencse leves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg lencse
1,5 evőkanálnyi étolaj
2 dkg liszt
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só,
babérlevél
őrölt paprika

Elkészítése:

Az átválogatott lencsét előző este langyos vízben beáztatjuk, így hamarabb megfő. (Ha nem áztatjuk be, se fő túlságosan sokáig.) Másnap 2,5 liter vízben feltesszük főni. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a babérlevelet. (Ha lehetőségünk van rá, tegyünk bele valami füstölt húst, esetleg szalonnabőrt.) Amikor megfőtt, az olajból-lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
Csipetkét adhatunk bele, tejföllel, ecettel ízesíthetjük.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet ez a lencseleves, bár én eddig csak főzeléknek készítettem. Most is elsején azt ettünk. Boldog békés új évet kívánok Nektek!

Panna írta...

Nálam is ez volt az újévi menü. Hipp-hopp el is fogyott, olyan finom édes volt a sárgarépa :D

Roza írta...

Éva, mivel az unokákkal kezdtük az új esztendőt, rájuk tekintettel készült csak leves:)

Panna, lehet, egy helyen vásároltuk a sárgarépát?:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...