Oldalmegjelenítések:

2013. január 7., hétfő

Tejfölös zöldbabfőzelék natúr csirkemellel, pirított baconnel

Sajnos, tegnapra már alig pár db alapanyag árválkodott a fagyasztóban. És még sajnosabb, hogy 11-e még kicsit odébb van.
Azért sikerült egy laza ebédet összehozni. Húslevest még tettem el az ikrek szülinapjakor, ezen kívül pedig tejfölös zöldbabfőzeléket főzetem, rá natúr csirkemellet és két fél pirított bacont.
 Sütemény még mindig van, úgyhogy ha valaki nem lakott volna jól, még nasizhatott. Én igyekeztem távol tartani magamat, 1 szelet mézes-krémest ettem meg. Még van egy egész stollen, az megy a fagyasztóba. Majd húsvétkor elővesszük:) Ámbár, ha hazájában már mindenszentekkor megsütik és csak karácsonykor fogyasztják... Elég lehet a hűvös is, nem fontos a fagyasztás:)
Ha hiszitek, ha nem, a díszítő körömvirágot még kint találtam és nagyon megörültem neki:)

6 megjegyzés:

María írta...

Finomat főztél nagyon!! Én minden nélkül szeretem a zöldbabfőzeléket, és Legnagyobbikom is szereti úgy, de Apa és Legkisebbikem csak addig eszik meg, ha van mellé valami. Amint elfogy a mellévaló, nem kérnek többet.

Lívia írta...

Hidd el, hogy sokan vagyunk úgy, hogy maradékot eszünk és nem azért, mert nem volt finom az ünnepkor, hanem sokat csináltam pl. én. Így aztán valami más alakban kerül az asztalra.
De az ünnepek elmúltával én nem is kívántam a nehéz ételeket. Képes voltam grízes tésztát házi baracklekvárral enni még újév napján is, a lencseleves után, mert annyira elegem volt mindenből. A zöldbabfőzeléket viszont soha nem szerettem, de főzök, mert a férjem szereti.

teller-cake írta...

Na, megvan a holnapi ebéd-terv, köszönöm! Ezer éve nem ettem zöldbabfőzeléket, pedig imádom. :)

Csilla írta...

Rég főztem én is zöldbabfőzeléket! jó, hogy eszembe juttattad. Fincsi, szeretjük. :)

Roza írta...

Ez akkor a minden (bejegyzésben) van valami jó, tipikus esete:))
Én is mondtam a papának, egye bőszen a zöldbabot, mert ki tudja, legközelebb mikor főzök. Én nem szeretem annyira, csak a levest. És amit nem szeretek annyira, azt nem is főzök annyira. Papának megy úgyis mindegy. Neki még nem volt kívánsága, se jó, se kevésbé jó étel, megeszik mindent egy szó nélkül. Mondhatnám, hogy rendes ember.

marisz57 írta...

Nálunk minden héten van zöldbab vagy levesnek, vagy főzeléknek. Mi a zöldhüvelyű babot szeretjük, magam termesztem, jó bőtermő, így tudok egész télre valót lefagyasztani.
Az utolsó hozzászólásodhoz mondom:nálunk a gyerekek ahányan vannak, annyiképpen válogatnak.Szerintem ez cikibb helyzet, mert ha mindenki itthon van, 6-8 féle ételt főzök, hogy mindegyiknek kedvébe járjak. És ahogy korosodom, egyre lassulok, sok időt elvesz a konyha.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...