2013. január 10., csütörtök

Zöldséges-tarhonyás csirkemellcsíkok

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg csirkemell
20 dkg tarhonya
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1/2 zeller
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba (nekem most nem volt)
étolaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát kicsit megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát. Együtt addig pirítjuk, amíg a csirkemell kifehéredik. Megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk az egyforma db-okra vágott többi zöldséget és a zöldborsót. Fedő alatt pároljuk, amíg kissé megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát, és felöntjük a 2-szer annyi alaplével, vagy vízzel, mint amennyi a  tarhonya. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, lefedjük, majd ha a lángon felforrt,  kb. fél órára betesszük előmelegített, de kis lángon működő sütőbe. Akkor van készen, amikor a tarhonya a folyadékot magába szívta és megpuhult. Kevergetni felesleges.
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és savanyúsággal, vagy salátával adjuk az asztalra.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom ebéd, kérek szépen egy kis kóstolót belőle!:-) Ha nem maradt akkor egészségetekre!

Roza írta...

Sajnálom Évám, pedig szívesen adtam volna kóstolót, de lefogyott:(
Köszönjük:)

Panna írta...

Finom kis ebédetek volt!

mellissina2 írta...

Roza,a tarhonyát nem pirítod le?Ezt a receptet megjegyzem mert szeretem az ilyen ételeket,akár rizzsel,akár kuszkusszal,stb.

mellissina2 írta...

Nagyon tetszik az új fejléced!Szép!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...