2013. február 17., vasárnap

Marcipánnal töltött, habos muffin

Volt itthon egy darab marcipán, amit már nagyon el kellett használni. Más nem jutott eszembe.
Hozzávalók:
(12 db-hoz)

Száraz:

25 dkg liszt
1 púpozott ek. kakaó
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kr. cukor

Nedves:

1 tojás
0,8 dl étolaj
1 kis doboz kefir

És a marcipán, amit 12 kb. egyenlő db-ra vágtam.

Habhoz:

1 tojás fehérje
5 dkg cukor
pár csepp citrom

Elkészítése:

A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem. A muffin-formákba először raktam egy evőkanálnyit, erre a marcipán kockát, majd egy másik evőkanálnyi masszával befedtem. 220 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem.
Amíg sültek, gőz fölött keményre vertem a  tojásfehérjét, majd amikor a muffinok megsültek, még azon forrón rájuk kentem a habot.
A hab tetejére még tehettem volna egyéb díszítést, de most így szerettem volna.

1 db szénhidráttartalma: 36,05 gramm

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszták a muffinjaid! Biztosan hamar elfogytak.

Roza írta...

Sajnos, vagy szerencsére nem, mert csak ketten vagyunk rájuk... Nekem meg óvatosnak kell lennem a cukrom miatt. Mondjuk, a fele még meg van:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...