2013. február 12., kedd

Tejfölös-sajtos rakott csirkemell

Az úgy volt, hogy egyszer valakinél láttam egy hasonló receptet. Miután akkor nem mentettem el, én nem is találtam rá, emlékezetből készítettem el. De tuti finom lett (én nem ezt ebédeltem) mert mind elfogyott.

A képen a szeletekre vágott és sorban lerakott burgonya, sózva, borsozva, rajta egy fél szál lecsókolbász felkarikázva, azon a kisebb két fél csirkemell szeletekre vágva, kissé kiklopfolva, sózva, tetején egy fél doboz telfölben elkevert piros arany, melyet megszórtam petrezselyemzölddel.
Amikor így elkészült, először lefedtem, és forró sütőbe tettem, mintegy 30 percre. (A kép a petrezselyemzöld-szórása előtt készült:)
Akkor kivettem, megállapítottam, hogy minden puha. A tetejét megszórtam reszelt sajttal és már csak annyi időre tettem vissza a sütőbe, amíg a sajt egy kis színt kapott.
 Tálalásnál, elvágva, emígyen nézett ki:
Házi savanyúságot tálaltam mellé.

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hát ez nagyon finom lehetett, és nem bonyolult!

Roza írta...

Nem, tényleg nem bonyolult, fejből is meg tudtam csinálni:) És főleg, finom!:)

MJ írta...

Haúúú! De igen jól néz ki! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...