Oldalmegjelenítések:

2013. június 6., csütörtök

Diabeteszes kontroll - dícsérettel!:)

Majdnem erről a fontos eseményről felejtettem el tájékoztatni Benneteket... Kedden voltam az aktuális diabeteszes kontrollon és a főorvos nagyon megdícsért. Sőt, a dícséreten túl még annak lehetőségét is megemlítette, hogy ha továbbra is ilyen szépen tudok ügyelni a diétámra és a -27 kg őrzésére, egyenlőre megfelezzük a napi gyógyszer mennyiségét, így most 2x1/2 Janumet 50/1000-t szedek. DE! Ami elég ritkán fordul elő, de a főorvos bízik bennem, hogy előbb-utóbb lehet, hogy elég lesz a diéta is!
Ettől nagyon boldog voltam!:) Semmitől nem viszolyogtam még annyira, mint amikor arra gondoltam, hogy majd naponta x-szer inzulinnal fogom böködni magamat. Mert eddig soha nem említették, hogy bizonyos feltételekkel ez elkerülhető. Én pedig nagyon-nagyon el szerettem volna kerülni. Mert tuti, hogy működik. Azért az is szerencse, hogy a kezdeti 26-os cukornál nem rögtön az inzulint adta a főorvos... Nagy szerencse. És az még, hogy immár harmadik éve sikerül tartanom a diétát. Kevés szénhidrát, kisebb adag étel. Röviden majdnem ennyi:) Bűnözés a lehető legritkábban... Mert gondolom, az inzulintól már nincs visszaút. Én azt tapasztalom, hogy aki inzulinos, teljesen el is hagyja magát. Inkább szúrja magát akárhányszor, de a jó falatokról nem képes lemondani. Sajnálom őket. Én, az én módszeremben semmi különösebb nehézséget  nem találtam. A legszigorúbban számolgattam a ch-tartalmakat, annak idején láttátok is, és igyekeztem a lehető legkevesebb kenyeret, tésztát, süteményt fogyasztani. Mostanra megszoktam. És nincs is szándékomban, hogy változtassak ezen.
Külön öröm számomra, hogy az utóbbi 10 évben orvos nekem jó hírt még nem mondott!:)
Sajnos, mostanában nem készült rólam kép, hogy alátámasszam az előzőeket, de gondolom, nem kételkedtek benne:)
(Kép innen: http://www.egeszsegtukor.hu)

9 megjegyzés:

marisz57 írta...

Roza, örülök, hogy erős akarattal, kitartással sikerült az egészségi állappotodat szinten tartani!
Csak így tovább! Ezzel másoknak is példát mutathatsz.

Roza írta...

Köszönöm, Marisz:) Tudod, mindig az jut eszembe, hogy amikor már kb -20 kg körül voltam, egy barátnőm a segítségemet kérte. Elmondtam, én mit, hogyan csináltam. És kihangsúlyoztam, semmi plusz költségbe nem került. Tetszett neki, fogadkozott, hogy ők is így fognak étkezni (a férjére és a lányaira is ráfért volna pár 10 kg minusz). Egy fórumon dicsekedett is vele,hogy ezentúl odafigyelnek az étkezésükre... Pár nap múlva egy másik fórumon, ahol méregdrága és "tutibiztos" fogyókúrás szert hirdettek, élénken érdeklődött iránta...:) Ennek lassan két éve is meg van. Én azóta még fogytam 7 kg-ot, ők meg kb. annyit híztak - egyenként:))
(Bocs, de el kellett mesélnem!:)

Adél írta...

Gratulálok a kitartásodhoz és szívből kivánok sok sok egészséget!!

Kati írta...

Roza, én is gratulálok a kitartásodhoz, mert tudom mit jelent. Én tavaly augusztustól az én fehérje - diétámmal 15 kg-ot fogytam, igaz, most megálltam a -15 kg - nál, bár még mehetne lefele.

Hankka írta...

Gratulálok és további kitartást, jó egészséget kívánok! :) Valóban követendő a példád, lám, akaraterővel és odafigyeléssel is sokat tehetünk az egészségünkért! :)

Éva írta...

Láttam a bejegyzésedet és nagyon örülök hogy sikerül tartanod a súlyod ezáltal a cukrod is csökkent. Már biztos a gyomrod is hozzászokott a kevesebb mennyiséghez. Gratulálok és további kitartást kívánok a táplálkozásodhoz és óvakodjál az idegességtől is. Jó egészséget!

Roza írta...

Kedves Lányok, nagyon szépen köszönöm! Viszont kívánok jó egészséget, aki hasonló cipőben jár, annak jó eredményeket!

María írta...

Örülök az örömödnek!! Tényleg nagyon ügyes vagy :)!!

Roza írta...

Maria drágám, köszönöm:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...