2013. augusztus 10., szombat

A mi gazpachonk - langyosan

Mit csináljak, a gyümölcslevesen kívül nem szerettem meg a hideg leveseket:( Még a paradicsomlevest is inkább ívólé formájában iszom hidegen... (Mindenkinek lehet hibája:))
Ezért aztán, elkészítettem a magam verzióját és várakozáson felül ízlett a családnak! Úgyhogy, étlapra felvéve!:)
Hozzávalók: 

2 nagy burgonya meghámozva és apró kockákra vágva 
25 dkg szikkadt kenyér héj nélkül, kockákra vágva 
1 l. víz 
4 nagy érett paradicsom, lehámozva, kimagozva, és kockákra vágva 
l piros, v. sárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva 
1 kis fej vöröshagyma,apró kockákra vágva 
1 kígyóuborka meghámozva és kockákra vágva 
1 gerezd fokhagyma összenyomva 
6 dl paradicsomlé 
3 ek. vörösborecet 
3 ek. étolaj 
1 kk. só 
frissen őrölt bors 
1 zellerszár tisztítva és kockákra vágra 

Hozzá: fokhagymás pirítós 

Elkészítése: 

A hozzávalókból pár kanállal félreteszünk, díszíteni. A többi hozzávalóból levest főzünk oly módon, hogy mindent beleteszünk egy fazékba, a boreceten kívül és csak addig főzzük, míg a burgonya kicsit megpuhul, de a zöldségek még ropogósak. A borecettel ízesítjük még. 
Ekkor tányérokba szedjük, a félretett zöldségekből teszünk minden tányérba és jól megfokhagymázott pirítóssal tálaljuk - langyosan!:) 

/A Világkonyha c. kiadvány alapján/

A képen sajnos, nem mutat az utólag beletett zöldségek színkavalkádja:( Kicsit sok lével mertem...:(


2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nekem langyosan is ízlene, jó sok zöldség van benne, csak finom lehet:)

Roza írta...

Köszönöm Erzsike!:) Pedig egy másik portálon alaposan leszóltak, mintha hiányos lenne az ismeretem a gazpachot illetően:) Pedig annyi az egész, hogy szabad a lehetőség a főzésben. Nem?:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...