Oldalmegjelenítések:

2013. augusztus 25., vasárnap

Cserépben egészben sült, lecsósan ízesített sertéslapocka

Epekő eltávolító beavatkozás után van a párom. Másfél hét kórházi tartózkodás után még legalább 6 hétig ajánlják az epekőbetegek diétáját, majd folyamatosan vissza lehet térni a normál étkezésre.
Szerencsére nálunk a normál étkezés - miattam - is eleve diétás, úgyhogy az epediétához elég csekély átalakítás az ételeken. Ergo, nem szükséges külön főzni. Utánanéztem, odafigyelek, és mindenki elégedett:)
Ma pl. húsleves volt sok zöldséggel, cérnametélttel. A diétázó a sárgarépát és a burgonyát kapta a levesébe, amit igyekeztem zsírszegényen kimerni a tányérjába.
Cserépben sütöttem egy db-ban a sertés lapockát, melyet szeletenként kissé bevágtam és a vágatokba, miután megsóztam, hagymát, paprikát, paradicsomot tettem. (Egyéb fűszereket most a diétázóra tekintettel mellőztem.)

A diétázónak eltávolítottam a zöldségeket, az ízük megmaradt a húsban, ő párolt rizsköretet és héjától megfosztott kovászos uborkát kapott. Ehetett volna a tört burgonyából, de a tegnapi ebédje volt burgonya és margarinon megfuttatott virsli.

A család többi tagjának a lecsós sülthöz tört burgonyát és párolt káposztát készítettem.
Desszertnek dobozos tiramisu krémporból készítettem Tiramisukrém babapiskótával tálkában c. finomságot.
A diétázó kakaó nélkül kapta az övét:)
Mindenkinek ízlett az ebéd és elégedett volt az adagjával is. A továbbiakban is maradunk ennél a verziónál. Egy kis odafigyelés senki egészségének nem ártott még meg:)

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Mielőbbi teljes fejgyógyulást a párodnak!
Finomat készítettél ma is :)

Roza írta...

Köszönöm, Katalin!!

Kati írta...

Jó gyógyulást a Párodnak:) Ugye hogy diétásan is tudunk finomakat enni:)

Roza írta...

De még mennyire, Kati!:) Az meg már csak bónusz, ha sikerül pár kg-tól megszabadulni:))

Katalin írta...

Válaszoltam a kökény lekváromnál is, de ide is beírom:
Dércsíptévé sajnos nem tudtuk tenni a szemeket :) Tavaly egy kicsit korán szedtük, de hát akkor voltunk ott, ahol szép kökények voltak, így leszedtük. A lekvár eléggé "pikáns" lett, a szörp teljesen jó volt. Talán egy hónapot is kellett volna még várni a szedésével, mert más években október végén, november elején szoktuk szedni. Mostanában én is kóstoltam kökényt, ránézésre már teljesen szépek voltak, de még nagyon fanyarok :) Szerintem október vége előtt nem érdemes szedni. De megéri lekvárt készíteni és szörpöt is, mert mindegyik finom. Egyszer olyan lekvárt főztem belőle, amit csipkebogyóval "házasítottam", az nem lett fanyar, de állítólag lehet almával is keverni, idén lehet hogy megpróbálom majd azt a verziót.

Roza írta...

Kedves Katalin, nagyon szépen köszönöm, hogy voltál kedves és ide is beírtad a válaszodat!
Puszillak!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...